A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Azt gondolhatnánk, hogy a Google keresőjében nincs semmi különös, egyszerűen megkeresi a találatokat a keresési kifejezésre, és ennyi. Pedig számos extra funkciója van, bár ezeket a legtöbben nem ismerik. Írtunk már ezekről: itt, itt, itt, itt és itt.

Most pedig megint újított egy picit a Google.

Segít, hogy jobban eligazodj a találatokban

Amikor rákeresel valamire, akkor a találati listában a találatoknak van egy címük, valamint egy rövid leírásuk. A cím általában a weboldal címe (ezt a weboldal szerkesztője adja meg), a leírás pedig vagy a webszerkesztő által elkészített leírás, vagy pedig a Google által elkészített összefoglaló a weboldalról. Ideális esetben mindkét verziónál egy rövid kivonat arról, hogy az adott weboldalon miről is olvashatsz, így előre sejtheted, érdemes-e rákattintanod a találatra vagy sem.

Ebben eddig semmi újdonság nincs, most viszont a Google egy apró változtatást vezetett be. Mostantól a leírásban a keresési kifejezéseket kiemeli, így már az "előzetest" olvasgatva szembetűnik az a néhány kifejezés, amit a keresőbe beírtál. Így sokkal szembetűnőbb, hogy számodra mi is lehet releváns találat, és nagyobb eséllyel kattintasz a számodra valóban fontos találatra.

Ha például beírod, hogy "iphone kijelző csere nyíregyháza", akkor ahogy a fenti képen is láthatod, a találatok leírásaiban kiemeli vastag betűvel az "iphone", a "kijelző", a "Nyíregyházán" és a "csere" szavakat. Így pontosan tudhatod, hogy az adott weboldalra kattintva biztosan olyan tartalomhoz jutsz, ami a keresésednek megfelelő.

 

Neked feltűnt már a Google újítása?

Címkék: google tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr6615751266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása