A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Gyakori probléma, hogy különféle fájlformátumok között kellene átkonvertálni egy-egy fájlt. Legyen az egy kép, amikor például PNG-ből vagy HEIC-ből kellene JPG, vagy egy Word fájl, amiből PDF-et kellene varázsolni.

De hogyan? Mutatjuk a legegyszerűbb megoldást!

Program sem kell hozzá

Manapság már számos ehhez hasonló feladatot meg lehet oldani online, mindenféle program telepítése nélkül. A fájlkonvertálás is elvégezhető online. Ehhez egyrészt elég, ha a Google keresőbe beírod, hogy milyen formátumról milyenre szeretnél konvertálni, és az első találatok egyike biztosan megfelelően fog működni.

Ha nem akarsz Google találatok közt válogatni, akkor máris ajánlunk egy oldalt, ahol számos formátum között tudsz fájltípust módosítani.

convertio.co

Irány a https://convertio.co oldal, ami több, mint 300 féle fájl formátumot ismer. Lehetőséged van feltöltött fájlt konvertálni, de a Google Drive-ban vagy Dropboxban tárolt fájljaidhoz akár közvetlenül is hozzá tud férni az oldal. Többek között lehetőséged van hanganyagok, videók, képek, dokumentumok, tömörített állományok és prezentációk konvertálására.

Miután feltöltöttél/kiválasztottál egy fájlt, megadhatod, hogy milyen formátumra kéred átmódosítani. A kiválasztott formátumtól függően finomhangolhatod is a beállításokat, például videó formátumnál a videó minőségét, méretét, stb.

Az ingyenes változatnál legfeljebb 100 MB-os fájl méretig konvertálhatsz, ám előfizetésért cserébe ez növelhető 500 MB-ra, 1 GB-ra, vagy akár korlátlan méretre. Ezekért havi 10, 15 vagy 26 dollárt kell fizetni.  

Egyéb lehetőségek

Természetesen egy sor egyéb ilyen fájl konvertáló megoldást találhatsz a neten, mi csak egyet mutattunk meg konkrétan, de azért felsorolás szerűen mutatunk még néhányat: online-convert.com, freefileconvert.com, convertfiles.com, filezigzag.com

Az alapvető lényege mindegyik oldalnak ugyanaz, érdemes megnézni, hogy Neked melyik a legszimpatikusabb, legkönnyebben használható.

 

Ha fájlformátumot kell konvertálnod, ezekkel a weboldalakkal könnyedén megteheted.

Címkék: tippek-trükkök fájl konvertálás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr318277651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása