A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Google bejelentette, hogy megszűnik a tévés YouTube Kids alkalmazás. De nincs minden veszve, van helyette más megoldás.

Mi az a YouTube Kids?

A YouTube Kids az eredeti YouTube-hoz hasonló platform, azzal a különbséggel, hogy itt kimondottan csak a gyerekeknek szánt tartalmak érhetők el. Böngészőből a https://www.youtubekids.com/ címen állíthatod be a gyerkőcöknek szánt YouTube-ot. Itt megadhatod, hogy a gyermek 4 évnél fiatalabb, 5-8 éves, vagy 9-12 éves, majd tovább haladva néhány kedvelt tartalmat is megjelölhetsz, így az algoritmus pontosabb ajánlásokat tud adni a gyermeknek. Ez a lépés kihagyható, és enélkül is lehet tovább lépni. Ezt követően máris a jól ismert YouTube-hoz hasonló felületet kaphatsz, de csak a megjelölt korosztályú gyermeknek szánt tartalmakkal, videókkal.

A YouTube Kids elérhető böngészőből (a fenti címen), Android és iOS mobilalkalmazásokon, vagy pedig tévés app formájában. Ez utóbbi szűnik meg.

Mi lesz helyette?

A YouTube Kids megszűnése után a tévékről a hagyományos YouTube alkalmazást lehet majd használni, és annyit kell tenni, hogy a "Ki nézi" felületen kell kiválasztani majd a gyermeknek létrehozott YouTube Kids profilt. Ekkor a rendszer automatikusan a megszokott Kids felületre vált.

Ezzel a lépéssel tulajdonképpen nem éri semmilyen hátrány a felhasználókat, mindössze kényelmesebbé válik a YouTube használata, hiszen a felnőtteknek és a gyerekeknek is elegendő lesz ugyanazt az alkalmazást használniuk.

Arról nincs hír, hogy a webes felületet, valamint mobilalkalmazásokat érintően lesz-e hasonló változás vagy sem.

 

Ti használtok a családban YouTube Kids-et?

Címkék: youtube youtube kids

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr8918343989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása