A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A modern világunk részévé váltak az adatlopások. Kamu weboldalak, kamu SMS-ek, átverős telefonhívások, csaló emailek. A csalók kreatívak, a cél ugyanaz: adatokat megszerezni a felhasználóktól, amikkel aztán vissza tudnak élni.

Mutatunk egy újabb módszert, ne dőlj be neki!

Csábító állásajánlat a Facebookon

A legújabb módszer, hogy egy csábítónak tűnő állásajánlattal találnak meg a Facebookon. A csábító ajánlat részleteit egy OneDrive -on tárold PDF fájlból tudhatja meg a gyanútlan érdeklődő, amit egy kattintással le is lehet tölteni. Csakhogy nem egy PDF fájlt töltünk le a linkre kattintva, hanem egy "pdft2.cpl" nevű fájlt, ami egy DocuSign dokumentumnak tűnő fájl, de valójában vírus.

A telepítést követően a vírus olyan mélységig fér aztán hozzá a Windows rendszerhez, hogy nem probléma a fényképek, dokumentumok, böngészők előzményeinek, sőt akár a kriptopénztárcák megszerzése sem. Az áldozatok azonosítása érdekében még a rendszerleíró adatbázist is átfésüli a vírus, így sokkal részletesebb adatokat tud küldeni az áldozatokról. Ráadásul az adatokat nem csak egyszer szedi össze és küldi el, hanem 90 percenként átnézi, hogy van-e bármi új, számára érdekes adatunk a számítógépen, és ha igen, akkor azt hozzáfűzi a korábban megküldött adatokhoz.

Feltételezhető, hogy a vírus készítői a megszerzett adatokat más kiberbűnözőknek értékesítik.

 

Csak óvatosan az álláshirdetésekkel! Bármit is kellene telepíteni, ne tedd!

Címkék: vírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr2818323161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása