A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy leszámolnak az 1995 óta velünk lévő WordPad-del, de minden azért nincs veszve.

Viszlát WordPad, hello Jegyzettömb (Pro)

A WordPad egy egész sokoldalú szövegszerkesztő program, ami ráadásul ingyenes (a Windows része). Persze nem tudja felvenni a versenyt a Microsoft irodai szoftvercsomagjában lévő Word-del, de egészen sok mindenre képes ez az egyszerű szövegszerkesztő. A Microsoft azonban bejelentette, hogy megszűnteti a WordPad támogatását, sőt, a Windows 11 legfrissebb (fejlesztői) változatában már nem is található meg az egyszerű szövegszerkesztő. A Microsoft azt javasolja, hogy használják a felhasználók az Office csomagban található Word-öt, ami persze fizetős szoftver.

Alternatív megoldás lehet viszont, hogy a Microsoft időközben egyre inkább felturbózza a Jegyzettömb nevű alkalmazást. Eredetileg a Jegyzettömb csak szövegek tárolására volt képes, mindenféle betű formázás és egyéb funkciók nélkül, mosta azonban egyre több funkció kerül bele, mint például az automatikus helyesírás javítás. Könnyen elképzelhető, hogy a jövőben több egyéb funkcióval is felvértezik az egyszerű jegyzet alkalmazást.

 

Te használtad a WordPad-et?

Címkék: microsoft wordpad jegyzettömb

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr6718361929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása