A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Itt a tavasz, ezzel együtt eljött a túrázások ideje. Egy túrázásra azonban nem árt jól felkészülni, amihez segítséget jelent néhány igazán hasznos app.

Ezek az appok legyenek a telefonodon

A túrázásoknál (és bármilyen szabadtéri programnál) az egyik alapvető kérdés az időjárás, így elsőként mindenképp érdemes az Időkép alkalmazását telepíteni a telefonra. Itt a túrázási helyszínt megadva ellenőrizheted a várható időjárást, sőt, radarkép segítségével még pontosabban elemezheted, hogy milyen idő várható.

Ha tömegközlekedéssel mennél a túrahelyszínre, akkor a MenetrendApp nevű program lesz segítségedre. Itt 75 város tömegközlekedésének menetrendjét láthatod, utazástervező funkcióval együtt. A telefonod akár valós időben is jelez Neked, hogy mikor kell leszállnod egy buszról, de pontosan láthatod azt is, hogy hány megálló van még az úticélodig és percre pontosan mikorra érsz oda.

A Magyar Természetjáró Szövetség hivatalos appja a "Természetjáró, a túratervező" nevű app, ahol gyalogos, kerékpáros és vizi túra útvonalakat tudsz tervezni. Az app ismeri szinte az összes hazai túraútvonalat, a kiválasztott túrákról részletes leírásokat találhatsz, a nehézségi besorolástól kezdve a szintkülönbségig, de akár más túrázók véleményét is elolvashatod az adott túra szakaszról.

A Túrabarát nevű app inkább játékos formában mutatja be Magyarország természeti kincseit. A legtöbb látnivalóhoz rövid hanganyag is tartozik, ami bemutatja az adott természeti kincset, de ehhez rá kell találni az érintett kincsre. Az app felhasználói egymással versenghetnek is, hogy ki, mennyi idő alatt találja meg az adott látványosságot.

Túrázás közben hasznos lehet a felfrissülésre vágyóknak a Közkutak nevű app, ahol térképen ellenőrizheted, hogy a közeledben hol tudsz ingyenesen friss ivóvízhez jutni.

Ne felejtsük el, hogy nem mindenhol lesz internet

Indulás előtt mindenképp érdemes ellenőrizni, hogy az adott alkalmazás rendelkezik-e offline elérhető résszel is, és a megfelelő térkép részeket érdemes még otthon letölteni a telefonra. A GPS ugyan működni fog mobil térerő nélkül is, azonban ha csak az online adatkapcsolatra bízzuk magunkat, akkor bizony bajban lehetünk, így még otthon érdemes a telefont repülőgépes módba kapcsolni (vagy kikapcsolni a WiFi-t és a mobilnetet), és ellenőrizni a program offline működését.

Természetesen indulás előtt a telefon legyen 100%-ra feltöltve, és hosszabb túrák esetén az sem árt, ha viszünk magunkkal egy powerbankot.

 

Ha túrázni indulsz, töltsd le a fenti appokat, és indulj felkészülten.

Címkék: tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr3418373717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása