A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Google-t mindenki ismeri, sőt mindenki használja is. Sok apró trükkel még többre képes, mint a "sima" kereső funkció, írtunk már mi is ilyenekről.

Most viszont mutatunk egy olyan funkcióját a Google-nek, amitől tátva marad a szád!

Szól Neked a Google, ha van új találat!

Tegyük fel, érdekel Téged valamilyen téma, vagy egy konkrét kereső kifejezés. Ezekre ha rákeresel, akkor megkapod a találatokat. De mi van akkor, ha Téged az is érdekelne, ha az adott témában később érkezik új találat?

A válasz egyszerű, a Google-nek megadhatod, hogy mi érdekel Téged, és ha új találat van a keresésedre, akkor erről szól Neked, pontosabban küld egy emailt.

Hogyan állíthatod be?

Először is menj a Google Értesítő oldalra: https://www.google.com/alerts

Itt választhatsz különböző kategóriák elemi közül, hogy mik érdekelnek Téged, és plusz jellel hozzáadhatod az érdeklődési listádhoz. De megteheted azt is, hogy a keresőmezőbe beírod, hogy miről szeretnél a jövőben rendszeresen értesítést kapni.

Az opciók megjelenítése gombra kattintva beállíthatsz néhány információt, például, hogy milyen gyakran szeretnél értesítést kérni (valós időben, naponta vagy hetente), milyen forrásból, milyen nyelven, milyen régióból, valamint, hogy az összes találatod szeretnéd megkapni, vagy csak a legjobbnak minősítetteket.

Utána kiválaszthatod, hogy mely email címre küldheti a Google az értesítést (vagy választhatsz RSS hírcsatornát is). Ha be vagy jelentkezve a Google-be, akkor automatikusan a bejelentkezett fiókod email címét fogja felajánlani, ha nem vagy bejelentkezve, akkor pedig beírhatod az email címedet.

Utána kattints az értesítés létrehozása gombra, és készen is vagy.

Módosíthatsz az értesítéseiden

Ha be voltál jelentkezve a Google fiókodba, és úgy kérted az értesítést, akkor megteheted, hogy módosítasz a feltételeken vagy kereső kifejezésen. Ehhez keresd fel újra a fenti oldalt, és a beállított értesítés mellett kattints a Módosítás gombra. Végezd el a kért módosítást, majd mentsd el.

Ha pedig nem szeretnél több emailt

Ha bejelentkezett Google fiókkal kérted az értesítést, akkor menj el újra a fenti oldalra, és itt láthatod a kért értesítéseidet, ahol törölheted őket.

A másik lehetőséged, hogy az értesítő levél alján rákattintasz a Leiratkozás gombra.

 

Próbáld ki a Google értesítés funkcióját, hidd el, nagyon profi!

Címkék: google google értesítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr5915403946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása