A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Itt az advent időszaka, ilyenkor sokan meglepik szeretteiket egy adventi kalendáriummal. Az egyszerűséget kedvelők vásárolnak egy csokikkal teletömött előre elkészített változatot, a kreatívabbak sajátot készítenek.

Ez utóbbiak számára mutatunk egy modern eszközt!

Adventi kalendárium online

Ma már szinte mindenre van egy online megoldás. A kreatív, de kézügyességgel kevésbé rendelkezők számára tud hasznos lenni az online adventi kalendárium. Létrehozhatsz egy saját kalendáriumot, amit aztán elküldhetsz ismerőseidnek, párodnak, gyerekednek, üzleti partnerednek, akinek szeretnéd.

Az elkészített kalendárium egy egyedi linken lesz elérhető, így ha például egy üzlet az advent minden napjára más és más akcióval készül, akkor az is kifejezetten kezelhető ezzel az eszközzel

Hogyan készíthetsz saját kalendáriumot?

Irány a myadvent.net oldal, ahol rögtön két opció közül is választhatsz. A Create free calendar gombra kattintva már neki is kezdhetsz a saját naptárad megalkotásának, míg a View example gombra kattintva megnézheted, milyen naptárat tudsz létrehozni.

A készítés során a Calendar Title helyén megadott szöveg lesz a képen látható szaggatott vonallal bekeretezett MyAdvent felirat helyén a napár címe, míg a Your name kerül ugyanennek a keretnek a jobb alsó sarkába. Ha ezzel megvagy, már meg is adhatod az időzítés intervallumát.

A Next gombra kattintva már meg is kezdheted a naptár létrehozását. Láthatod a napokat, amikre kattintva tölthetsz fel fotót, írhatsz és szerkeszthetsz szöveget, vagy tölthetsz fel YouTube videó linket. Mindegyik napot a Save -re kattintva menthetsz el. Ha készen vagy, akkor a Next gombra kattintva szabhatod egyénire a naptárat. Megadhatod a kis ablakocskák színét, a számok színét, a cím színét, a cím hátterének és keretének a színét, és cserélhetsz háttérképet is.

Ismét a Next-re kattintva meg kell adnod az email címedet, majd bepipálni, hogy elfogadod a felhasználási feltételeket. A Nextre kattintva készen is vagy.

Ekkor kapsz egy emailt, ahol a Confirm email-re kattintva megerősítheted az email címedet, és megnyílik egy weboldal, ahol láthatod a linket, amit meg tudsz osztani azzal, akinek készítetted a naptárat. Lentebb találni fogsz két másik linket is, az egyiken tudod szerkeszteni a már elkészített naptárat (tehát az előre beállított napokon még módosíthatsz), a másikon keresztül pedig megnézheted, hogy néz ki amit alkottál, és felnyitogathatod a napokat. Fontos, hogy a címzett mindig csak az aktuális napot tudja kinyitni, tehát nem tud előre belekukucskálni, mit tartogat a holnap, míg ezen az adminisztrátori előnézeti linken Te bármely napot meg tudod nyitni.

 

Jó időtöltést az adventi kalendárium elkészítéséhez!

Címkék: advent tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr2718272217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása