A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Google keresőjét mindenki használja, aki szokott internetezni, mégis rengeteg funkciója van, amit a többség nem ismer. Ebből mutatunk most egyet, ami segíthet a keresésben.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Keress dátum szerint!

Ha rákeresel valamire, akkor a Goolge törekszik arra, hogy minél relevánsabb találatokat adjon, de előfordul, hogy ez mégsem sikerül tökéletesen. Sokat segít viszont, ha a találati listát szűkíted egy dátum intervallumra.

Ehhez a találati lista megjelenésekor kattints az "Eszközök" vagy "Keresési eszközök" gombra, majd a megjelent menünél szűkítheted a találati listát. A "Bármikor" fület lenyitva szűkítheted dátum szerint a találatokat, itt megadhatod, hogy az elmúlt órában, az elmúlt 24 órában, az elmúlt héten, az elmúlt hónapban vagy az elmúlt évben megjelent cikkek közül szeretnél válogatni. Ha ezek az előre beállított intervallumok számodra nem megfelelők, akkor az "Egyéni" opciót választva megadhatsz egyénileg is egy tól-ig dátumot.

A Google pedig most vezet be egy új funkciót, amikor is a kereső mezőbe a keresési kifejezés mellé egyszerűen after (dátum után) vagy before (dátum előtt) szavak mögé beírhatsz egy dátumot, és ezt értelmezi a Google.

Például:

Húsvétéi programok after: 2018

Megadhatsz évszámot, vagy akár konkrét dátumot is.

Tovább szűkítheted a találati listát

Szintén sokszor előfordul, hogy pl. idegennyelvű találatokat látsz, de Téged csak magyar nyelvűek érdekelnek. Ehhez a keresési eszközöknél egyszerűen a "Bármilyen nyelv" menüt nyisd le, és válaszd ki, hogy csak magyar nyelvű találatokat mutasson Neked a Google.

Szintén beállíthatod, hogy bármelyik országból érdekelnek a találatok, vagy csak Magyarországról.

Szóval összességében sokat finomíthatsz a találati listán, ha szükséges.

 

Használd a Google szűrési finomításait.

Címkék: google

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr8314761716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása