A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Örök érvényű igazság, hogy a legjobb fényképező az, ami épp nálad van. Ez pedig 2024-ben nem más, mint az okostelefonod. Viszont épp azért, mert könnyen elérhető, gyorsan tudsz vele fényképet készíteni, és manapság már a tárhely sem okoz valódi korlátot, lényegesen több fénykép készül a szükségesnél. Ez pedig gyakran káoszt okoz, de a Google Fotók app segít rendet rakni!

Összerendezi az összetartozó fotókat

Ismerős a helyzet, amikor egy adott pillanatról több képet is készítesz, hogy majd később kiválaszd, melyik sikerült a legjobban? Legyen szó akár egy tájképről, akár egy csoportos fotóról, a lényeg, hogy a végén keletkezik jónéhány, egymástól alig megkülönböztethető fotó. A fotógaléria viszont ilyenkor akár sorokon át látszólag ugyanazt a képet mutatja, ami miatt áttekinthetetlen lesz a fotógyűjtemény.

A Google Fotók Photo Stacks nevű funkciója viszont felismeri az ilyen jellegű képeket, és azokat összerendezi egyetlen csempe alá, így arra kattintva nézheted meg a sorozat képeit.

Óriási csoda nincs ebben, az iPhone-osok a sorozatképeket már régen így tekinthetik meg, azonban a Google megoldása azokat a képeket is hasonlóan rendezi, amelyeket külön-külön fotóként készítettél ugyanarról a jelenetről, nem pedig sorozatfelvételként.

Érdekesség, hogy a funkció tavaly ősz óta érhető el az iPhone-osok körében, az androidos felhasználók viszont még csak most fogják megkapni ezt a funkciót. Érdemes lesz kipróbálni, kicsit áttekinthetőbbek lesznek a fényképeid.

 

Neked van sok rendezetlen fotód?

Címkék: google photos google fotók google photo stack

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr5018318299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása