A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Google keresőt ahogyan a legtöbben, bizonyára Te is használod, de nem biztos, hogy a legjobb trükköt is ismered, amivel sokkal gyorsabb tud lenni egy keresési folyamat.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Így keresel most?

Amikor keresel valamit, megjelenik egy találati lista, a találatok pedig rangsorolva vannak. Elvileg az első találat az, ami a leginkább Neked való, de ez persze csak álom, az esetek nagyobbik részében bőven több találatot is át kell nézni, mire megtalálod azt, amit tényleg keresel.

Amikor rákattintasz egy találatra, akkor betölti azt az oldalt, és ahhoz, hogy újra lásd a találati listát, vissza kell navigálnod a böngészőben az előző oldalra mutató nyíllal. Ez viszont lassú.

Használj új lapokat!

Sokkal gyorsabb ennél, ha használasz egy apró trükköt, az új lapot (vagy új fület, kinek hogy tetszik). Ha a bíztatónak tűnő találatokra úgy kattintasz, hogy előtte lenyomot a Ctrl gombot, akkor a böngésződben nem a találati lista helyén tölti be a tartalmat, hanem egy új lapot nyit neki. Így ha mégsem a megfelelő oldalra jutottál el, és érdekelne a többi találat is, egyszerűen csak bezárod ezt a fület a böngészőben, de "alatta" ott maradt a találati lista, amit nem kell újra betöltenie a gépednek, így sokkal gyorsabban tudsz új találatot kiválasztani.

Légy kényelmes, megy ez automatikusan is!

Természetesen bármilyen webes hivatkozást meg tudsz nyitni új fülön a Ctrl gomb segítségével, de a Google lehetőséged ad arra, hogy a beállításokban mentsd el, hogy a kiválasztott találatok új lapon nyíljanak meg. Ehhez cookie-t használ a Google, akit ez zavar, tudjon róla.

Így állítsd be:

Ha szeretnéd beállítani, hogy új lapon jelenjen meg a kiválasztott találat, akkor menj a Google keresési beállításaira (Google főoldal jobb alsó sarkában a Beállítások gomb), és pipáld be a "A találatok megnyitásának helye" résznél ezt az opciót: "Az egyes kiválasztott találatok új ablakban nyíljanak meg."

A végén kattints a mentés gombra, és máris kipróbálhatod, mennyivel kényelmesebb így keresni.

 

A találatokat érdemes új lapon felnyitni, próbáld ki!

Címkék: tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr238040800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása