A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Mindig kényes kérdés, miután nem kívánunk tovább használni egy olyan eszközt, amin korábban számunkra fontos adatokat tároltunk, hogy a letörölt adatokkal vajon mi lesz? Biztosan nem juthat illetéktelen kezekbe?

Egy új kormányrendelet igyekszik segíteni az ügyben.

Ingyenes adattörlő alkalmazás

Az NMHH, vagyis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tájékoztatása szerint mostantól az üzletekben azokon az eszközökön, amelyek tartós adattárolásra alkalmasak (vagy tartalmaznak tartós adattárolásra alkalmas alkatrészt) kötelező egy új, lekaparható hologramos címkének lennie.

A címke kódját lekaparva egy olyan kód jelenik meg, ami egyszeri felhasználásra jogosít fel Téged egy olyan szoftver kapcsán, amely hitelesítetten elvégzi az eszközről az adatok visszaállíthatatlan törlését.

Ehhez a https://veglegestorles.hu weboldalra kell ellátogatni, megadni a törlési kódot, majd a törölni kívánt eszközt típusát és az email címedet, ahová elküldik számodra a törléssel kapcsolatos lépéseket, valamint a törlést elvégző szoftver linkjét.

Kódbeváltás nélkül is ellenőrizheted, hogy milyen készülékek törléseit végezheted el a fenti honlapon felül, a Készüléklista menüpontra kattintva.

Sajnos van néhány olyan készülék, amely jelenleg nem támogatott a biztonságos törlés tekintetében.

Ingyenes ügyfélszolgálat telefonon

Ha tájékozódni szeretnél arról, hogyan is működik ez a végleges adattörlés, akkor a honlapról elérhető a törlő szoftver használati útmutatója, vagy pedig ügyfélszolgálat is áll rendelkezésedre:

E-mail cím: ugyfelszolgalat@veglegestorles.hu

Telefonszám: (06 1) 999-6434

Az operátorok elérhetők munkanapokon, hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30, pénteken 8:00 és 14:00 között érhetők el.

 

Mielőtt túladsz egy korábban használt készülékeden, érdemes biztonságos módon törölni róla az adatokat.

Címkék: veglegestorles.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr6916773838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása