A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az interneten az átverések száma végeláthatatlan, a trükkösebbek ráadásul az ember érzéseinek gyengeségeit próbálják kihasználni. Kit ne érdekelne egy ismerőst ért súlyos baleset? Aggódás, kíváncsiság, "katasztrófa turizmus" - tuti recept, hogy kattintson az ember.

Hát ne kattints! Mutatjuk, miért!

Nem történt semmilyen baleset

Valójában semmilyen baleset nem történt egy ismerősöddel sem (legalábbis a poszt biztosan nem arról szól), ez mindössze egy megtévesztés. Az ember ha ilyet lát, egyből kíváncsi lesz. Egyrészt a nagy balesetek iránt a legtöbb ember eleve fogékony, ráadásul ha ismerőssel történt, akkor kapásból két további kíváncsiság is előjön: mi történt, pontosan, jól van? És kivel történt?

Nos, a tuti recept máris megvan, a legtöbb kíváncsi ember nyúl is a bal gombhoz, hogy nyissa meg a cikket, oltva az információ szomját.

Valójában viszont ha rákattintasz, akkor egy adathalász oldalra jutsz, ahol megpróbálják megszerezni a jelszavadat, amivel utána vissza tudnak élni. Mindemellett pedig az ismerőseidnek is rögtön lesz egy ismerősük, akit baleset ért (értsd: ők is megkapják ezt az átverést).

Mit csinálj, ha netán rákattintottál?

Ha rákattintottál egy ilyen cikkre, akkor a legjobb amit tehetsz, ha mielőbb jelszót változtatsz. Cseréld le a Facebook jelszavadat olyanra, amit korábban még nem használtál, és más helyen sem használsz.

 

Te találkoztál már ilyen balesetes Facebook bejegyzéssel?

Címkék: facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr718296663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása