A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Talán nem túlzás azt mondani, hogy az idei év a mesterséges intelligenciák fejlődéséről szólt. Zseniálisan működik az OpenAI féle Chat, sosem látott keresési képességeket tud a mesterséges intelligenciával felvértezett Bing kereső, ahogy a Google egyeduralmának esetleges végéről is volt már szó. Írtunk már ezekről korábban bőven.

Gőzerővel fejleszt a Google, és amit kitaláltak, na az nem semmi!

A videók tartalmában is kereshetsz majd

A Google mesterséges intelligenciája a Bard ugyan jelenleg lépéshátrányban van a Chat GPT-vel felvértezett Bing-gel szemben, ám ne gondoljuk, hogy a Google fejlesztői bánatukban könnyező szemekkel nézik végig, ahogy elveszítik a piaci pozíciójukat.

A Google az emberi lustaságot és türelmetlenséget célozza meg azzal, hogy igyekszik levenni a "terhet" a felhasználók válláról. A Bard ugyanis hamarosan a YouTube videók tartalmát is képes lesz feldolgozni, így azok tartalmában is képes majd keresni, időt spórolva ezzel a felhasználóknak.

"Ha például olívaolajos sütemény készítéséről keres videókat, már akár azt is megkérdezheti, hogy az első videóban szereplő recept hány tojást igényel. Azt is hallottuk, hogy az emberek mélyebb együttműködésre vágynak a YouTube-videókkal kapcsolatban. Ezért továbbfejlesztjük a YouTube-bővítményt, hogy az megértsen néhány videótartalmat, így gazdagabb beszélgetést folytathatsz róluk a Barddal." - mondta a keresőóriás.

Természetesen fordítva is működhet, ha például azt mondod a Bardnak, hogy csak olyan videókat mutasson Neked, amelyek receptjében nincs tojás, vagy megmondod, hogy hány tojásod van otthon, és olyan recept érdekel, amit annyiból elkészíthetsz. A mestersége intelligencia pedig az olyan videókat meg sem fogja mutatni Neked, amelyek nem felelnek meg az elvárásaidnak.

Az sem lesz lehetetlen, hogy egy videóban ha megtetszik például egy helyszín, egy épület, egy festmény, akkor megtudd a Bardtól, hogy az a helyszín vagy épület hol van, vagy mi az a festmény és ki készítette. A lehetőségek persze szinte korlátlanok, ezek csak apró példák voltak.

 

Te szoktál használni mesterséges intelligenciát?

Címkék: google youtube mesterséges intelligencia bard google bard

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr5018267263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása