A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A mesterséges intelligencia kissé felfoghatatlan, távolinak tűnő dolog. Pedig egyértelműen a jelen része, sokkal inkább, mint gondolnád!

De mi az a mesterséges intelligencia?

A mesterséges intelligencia definíció szerint képes emberi beavatkozás nélkül reagálni a környezetére, képes hasonlóan viselkedni, mint egy természetes intelligenciával rendelkező élőlény. Végül fontos, hogy képes legyen a viselkedésén változtatni, magyarán szólva tanulni.

Manapság nagyon népszerű a ChatGPT platform, ami egy olyan csevegő alkalmazás, ahol egy mesterséges intelligenciával cseveghetünk. Feltehetünk neki kérdéseket, amikre válaszol. Magyarul is. Nagyon durva.

Már most is elképesztő, hol tart a tudomány

Megkérdezheted tőle, hogy hogyan vélekedik arról, hogy sokan úgy gondolják, lapos a Föld, amire válaszul összetett mondatban magyarázza el, hogy a Föld gömb alakú, mégis miért tűnhet úgy és hihetik azt sokan, hogy az valójában lapos.

Kérhetsz tőle étkezési tanácsokat is, fog segíteni. Mondd el neki, hogy hány centi magas vagy, hány kg, hány éves, és férfi vagy nő. Fog segíteni. Javasolja például, hogy fogyassz teljes kiőrlésű élelmiszereket. Kérdezd meg tőle, hogy mit jelent az, hogy teljes kiőrlésű egy élelmiszer? Meg fogja válaszolni!

A ChatGPT mesterséges intelligenciája nem áll kapcsolatban az internettel, a fejlesztés során feltöltött adatbázisból táplálkozik, valamint az azóta magától összegyűjtött tudásból. Ezt jól bizonyítja, hogy az ő tudása szerint jelenleg még II. Erzsébet királynő él, és ő a brit uralkodó.

Ha pedig megdicséred a tudását, megköszöni.

Na jó, jöjjön a slussz poén! Kérd meg, hogy írjon Neked egy verset egy adott témában, és tádááááám! Megírja!

De van olyan mesterséges intelligencia is, amely rajzokat, fotókat készít Neked, amilyeneket szeretnél. Meghatározod neki, hogy mit szeretnél, ő pedig elkészíti.

Ha érdekel mélyebben, hol tart a mesterséges intelligencia, nézd meg ezt a videót:

https://youtube.com/watch?v=GQD6shFxVMA

Hogyan érheted el a Chat GPT-t?

Nyisd meg az alábbi weboldalt: https://chat.openai.com/

Itt kattints a Sign up gombra, és regisztrálj. Egyszerű, néhány lépés az egész: add meg az email címedet, adj egy jelszót, az emailben kapott linkre kattintva igazold vissza, hogy az a Te email címed, és máris beléphetsz. Első belépéskor add meg a neved.

Belépés után alul látsz egy szöveg beviteli mezőt, ahol máris kezdhetsz beszélgetni a mesterséges intelligenciával. Köszönj neki, kérdezz tőle, beszéless. Húzd csőbe! Térj vissza egy korábbi kérdésedre, és emlékezni fog rá, hogy miről beszéltetek. Kérj tőle tanácsot.

 

Feltétlenül próbáld ki a Chat GPT-t, le fogsz döbbenni, hogy nem élő emberrel csevegsz, hanem egy géppel.

Címkék: ai mesterséges intelligencia chat gpt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr9318046982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása