A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Írtunk az elmúlt hetekben a mesterséges intelligenciáról, hogy hol is tart jelenleg a technológia. A Microsoft gyorsan reagált, és máris összeállt a ChatGPT-vel, így a Bing kereső hamarosan mindenki számára elérhető lesz a mesterséges intelligenciával felturbózva.

Alapvetően változhat meg minden

A Google és az internetes keresés annyira összeforrtak, hogy szinte teljesen egyeduralkodó lett az internetes keresők között a Google. A Microsoft ugyan jelen van a piacon a Bing-gel, de érdemi piaci részesedést nem tudtak szerezni. Ha valaki keres valamit az interneten, a Google-höz fordul. Olyannyira egyértelmű ez, hogy elképzelni is nehéz lett volna, hogy ez a helyzet megváltozhat. Most mégis úgy tűnik, fordul a kocka.

A Microsoft a Bing keresőjébe integrálja ugyanis a Chat GPT nevű mesterséges intelligenciát, ami alapvetően változtathatja meg az internetes keresési szokásokat. A jövőben elvileg nem nekünk kell valamilyen módon kitalálni egy frappáns kereső kifejezést, hanem elég lesz egyszerűen elmondanunk, hogy mire keresünk megoldást, a mesterséges intelligenciával felvértezett kereső pedig nem egy hosszú találati listát ad majd válaszul, hanem egyszerűen a kész választ adja meg nekünk.

Képzeljük csak el, hogy ha utazni szeretnénk valahová, akkor elég lesz annyit tennünk, hogy leírjuk, hogy hová fogunk utazni és mikor, valamint, hogy milyen jellegű programokat szeretünk, válaszul pedig egy komplett összeállított program listát kapunk, időpontokkal, útvonaltervekkel, árakkal, esetleg előre befoglalt belépőjegyekkel.

Mit lép a Google?

Hogy mekkora a baj, jól mutatja a Google reakciója. Amint kiderült, hogy mit lép a Microsoft, azonnal vörös riadót fújtak és összehívták a teljes vezetőséget, hogy mielőbb kitalálják, mit is kellene tenniük. Olyannyira nagy a baj, hogy a Google alapító Larry Page és Sergey Brin is részt vettek a megbeszélésen.

A Google aztán gyorsan bejelentette, hogy ők is dolgoznak hasonló technológián, ám a bemutatón a mesterséges intelligencia hülyeséget mondott, ami azt bizonyítja, hogy ezen a területen jelenleg versenyhátrányban vannak. A tőzsde "jutalmazta" is a Google blamáját, egyetlen nap alatt 170 milliárd (!) dollárt veszített a Google a piaci értékéből. Ez megközelítőleg annyi pénz, mint Magyarország teljes éves GDP-je.

 

A mesterséges intelligenciával felvértezett Bing jelenleg még fejlesztői változatban érhető el, de hamarosan széleskörben is publikálásra kerül. Ha ez megtörténik, jelentkezni fogunk a hírrel!

Címkék: google mesterséges intelligencia bing openai chatgpt google bard

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr6618058072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása