A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Google látszólag egy olyan vállalkozás, amely mindent ingyen ad: ingyenes kereső, ingyenes YouTube, ingyenes Gmail, ingyenes Android, stb.

Természetesen azonban nincsen ingyen ebéd, a Google-nek is élnie kell valamiből, és ezért keményen tesz is!

A YouTubeosok kerülnek célkeresztbe

A YouTube videós platformot használhatod ingyenes videós felületként is - ekkor azonban reklámokkal kell megbarátkoznod -, de lehetőséged van előfizetésért cserébe élvezni a reklámmentességet. Erről írtunk már korábban.

Alternatív megoldás lehetett azok számára, akik nem akartak fizetni a hirdetésblokkolók használata, azonban ezt természetesen nem nézi jó szemmel a YouTube, hiszen az előfizetésekből és a reklámokból él. Épp ezért a platform igyekszik keményen fellépni a hirdetésblokkolókat használókkal szemben.

Eleinte csak figyelmeztette őket, hogy hagyjanak fel a hirdetésblokkolók használatával és fizessenek elő a reklámmentességet garantáló csomagjukra, később aztán egy kisebb csoportnál kipróbálták, hogy csak 3 videót nézhetett meg az, aki hirdetésblokkolót használt, utána blokkolta a YouTube a videónézést.

Úgy tűnik, hogy a tesztüzem hozta az elvárásokat, ugyanis egyre szélesebb körben kezdik a YouTube bevezetni a korlátozást, és a hirdetésblokkolót használó felhasználókat arra bíztatja, hogy vagy fizessenek elő a YouTube Premiumra, vagy kapcsolják ki a hirdetésblokkolót.

Az érintett felhasználók bizonyára nem fognak örülni az újításnak, azonban az is belátható, hogy a YouTube sem képes bevétel nélkül működni, így valamilyen formán fizetnünk kell a szolgáltatásokért.

 

Te reklámokat nézel, hirdetésblokkolót használsz, vagy előfizetésed van?

Címkék: youtube youtube premium hirdetésblokkolók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr3518215543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása