A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Már közel 3 éve, hogy írtunk arról, hogy az egészségügyekkel kapcsolatos ügyeket online is lehet intézni: leleteket kézhez venni, e-recept értesítéseket megkapni, stb. Itt olvashatod a cikket: Íme egy 21. századi egészségügyi megoldás

Most viszont változás jön, tovább bővítve a korábbi funkciókat. Mutatjuk!

A név is változik

Ugyan apróság, de a felület (és ezzel együtt a mobilalkalmazások) neve is változik, EESZT (vagyis Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) helyett egyszerűen csak Egészségablak lesz az új név.

Ezt tényleg sokkal egyszerűbb lesz megjegyezni, bár valójában nem a név a legfontosabb tulajdonsága egy ilyen jellegű alkalmazásnak.

Új funkciók a mobilalkalmazásban

Sokkal hasznosabb viszont, hogy immár a mobilalkalmazásban is elérhetőek lesznek a leletek, valamint az elektronikus receptek is. Előny, hogy ennek segítségével az ereceptek lényegesen gyorsabban kiválthatók lesznek az eddig megszokottakhoz képest, így mindenképp érdemes letölteni az alkalmazást és belépni/regisztrálni.

Hogyan telepítheted és hogyan használhatod?

Attól függően, hogy iPhone-t vagy androidos készüléket használsz, nyisd meg a telefonodon az alkalmazás áruházat (App Store vagy Play áruház), és a keresőbe írd be a régi néven, hogy EESZT, vagy az új néven, hogy Egészségablak. Amelyik néven megtaláltad az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által kiadott alkalmazást, azt töltsd le és telepítsd a telefonodra (az alkalmazás ingyenes), majd Ügyfélkapus bejelentkezést követően máris láthatod a saját egészségügyi adataidat.

A Digitális Covid-igazolványok menüben az oltási igazolványok tekinthetők meg, míg a Receptek menüben a felírt receptjeidet láthatod. Az adott gyógyszerre kattintva láthatod a recept felírásának dátumát, a felíró orvos nevét, a recept érvényességének dátumát, az előírt adagolást, kiszerelést, stb, végül legalul pedig egy vonalkódot, ami a recept vonalkódja, ezzel a gyógyszertárban máris kiválthatod a gyógyszeredet.

Gyors, átlátható, egyszerű, amilyennek lennie kell.

 

Ha nincs még telepítve a telefonodra az EESZT (Egészségablak) alkalmazás, akkor ideje megtenni!

Címkék: tippek-trükkök eeszt egészségablak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr5518112236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása