A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Manapság már mindenre van online megoldás, legalábbis szinte mindenre. És akár hiszed, akár nem, a magyar egészségügy is egészen naprakész: online felületen kezelheted az egészségeddel kapcsolatos dolgokat.

Bemutatjuk Neked ezt az online felületet.

EESZT, vagyis Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér

Szóval létezik egy elektronikus felület, ahol ügyfélkapus hozzáféréssel tudsz bejelentkezni. Tehát előfeltétel, hogy rendelkezz ügyfélkapuval. Ha ez megvan, akkor a böngésződbe írd be: https://www.eeszt.gov.hu

A rendszer használata természetesen ingyenes.

Jobb felül kattints a Bejelentkezés gombra, majd lépj be az ügyfélkapud segítségével. Miután beléptél, máris kezelheted az egészségügyi adataidat.

Az önrendelkezés menüpontban rendelkezhetsz arról, hogy az egészségeddel kapcsolatos adataidhoz ki és milyen ügyben férhet hozzá. Itt értelemszerűen tudod beállítani, hogy mihez engedsz hozzáférést másoknak és mihez nem.

A személyes információ fül alatt megadhatod a saját email címedet, ide kérhetsz értesítéseket a rendszertől. Szintén itt megadhatsz egy vészhelyzet esetén értesítendő személyt. Az egészségügyi intézmények látják az itt megadott adatot, és egészségügyi vészhelyzet esetén értesítik azt, akit itt megadsz.

Az értesítések beállítása menüpontban beállíthatod, hogy küldjön-e a rendszer értesítést Neked különféle eseményekről (új e-recept, beutaló vagy egyéb dokumentum érkezése).

A rendszer egyik legfontosabb funkciója, hogy meghatalmazást adhatsz családtagnak, ismerősnek, akik jogosultak lesznek kiváltani a Neked felírt e-recepteket. Itt több embert is megadhatsz, valamint korlátozhatod a meghatalmazás időszakát.

Hozzáférést adhatsz a lakossági portál funkcióihoz is rokonodnak, családtagodnak, majd a "Képviseletre jogosultak" menüpontban kezelheted a meghatalmazásokat, vagy visszavonhatod azokat.

Szintén nagyon hasznos és fontos funkció, hogy egy labor vizsgálat eredményét megtekintheted a rendszerben, ahogyan ambuláns lapokat, beutalókat is.

Az eReceptek menüpontban láthatod a Neked felírt recepteket, külön bontva azokat, amiket már kiváltottál, és külön azokat, amik még kiváltásra várakoznak.

Lépj be még ma!

Érdemes minél előbb bejelentkezned, és a legalapvetőbb dolgokat beállítanod: megadni az email címedet, beállítani, hogy küldjenek Neked email értesítést pl. e-recept kiállításról, add meg a vészhelyzet esetén értesítendő személy adatait, és a legfontosabb néhány embernek adj meghatalmazást, hogy kiválthassák az e-receptjeidet.

Érdemes átnézni a rendszer többi funkcióját is, de ha csak ezeket használod, akkor már megérte belépni.

 

Próbáld ki az EESZT rendszerét, tényleg sok hasznos funkciót tud.

Címkék: tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr1115970170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása