A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Manapság a jelszavak biztonsága fontosabb, mint valaha. Az ellopott, feltört jelszavak hozzáférését biztosítanak illetékteleneknek a különböző online fiókokhoz, szolgáltatásokhoz. Mutatjuk, a Te jelszavad biztonságban van-e!

Ismerős a téma?

Ismerős lehet már ez a téma számodra, többször írtunk már a jelszavak biztonságáról, annak fontosságáról. Arról is értesítettünk korábban, amikor nagyobb mértékű adatszivárogtatás révén illetéktelen kezekbe kerültek jelszavak. És olyan weboldalt is mutattunk már, ahol ellenőrizheted, hogy a jelszavad szerepel-e ellopott jelszó adatbázisban. A témával kapcsolatos korábbi leveleinket itt találod:

Itt a legfrissebb lopott jelszó lista

A NordPass jelszókezelő szolgáltató év végéhez közeledve kiadta az idén legkevésbé biztonságos 200 jelszó listáját. A cizellálás kedvéért külön lekérdezhető egy-egy ország listája is, vagyis külön láthatod, hogy hazánkban mik a népszerű jelszavak.

Bármennyiszer is szólnak erről cikkek, és mindenki pontosan tudja, hogy jelszónak valami biztonságosabb kombinációt kellene kitalálni, mégis abszolút első helyen szerepel a "password", vagyis "jelszó", mint jelszó. A többi előkelő helyen szereplő jelszó is olyan, amiről hihetetlen, hogy valaki azt választja:

  1. password
  2. 123456
  3. 123456789
  4. guest
  5. qwerty
  6. 12345678
  7. 111111
  8. 12345

A lista további elemeit itt találod: https://nordpass.com/most-common-passwords-list/

A gyakran használt jelszavak mellett láthatod, hogy az adott jelszóval használt fiókot kb. mennyi idő alatt lehet feltörni, valamint a jelszó előfordulásának gyakoriságát.

Megnézheted a Magyarországon használt gyakori jelszavakat is

A fenti weboldalon lekérdezheted országonkénti bontásban is a használt jelszavakat. Ehhez felül a legördülő menüt kell lenyitnod, és kiválasztanod az országot, amire kíváncsi vagy. A Hungary opciót választva láthatod a hazánk legnépszerűbb jelszavait. A TOP 4:

  1. 123456
  2. 12345
  3. Kinder123
  4. 1234

 

Ellenőrizd, hogy az általad használt jelszavak rajta vannak-e a fenti listákon, és ha igen, érdemes helyettük egy biztonságosabb jelszót használnod.

Címkék: jelszó password

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr4517988330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása