A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Számos helyen használunk jelszót, és ez várhatóan nem fog csökkenni, inkább még tovább növekedni.

De vajon biztonságosak a jelszavak, amiket használsz?

Ellenőrizd a jelszavad, rajta van-e ezen a listán

A NordPass összeállított idén is egy listát a leggyakrabban használt jelszavakról. Értelemszerűen a gyakori jelszavak kevésbé biztonságosak, hiszen minél gyakoribb egy jelszó, annál nagyobb eséllyel tudnak azzal feltörni egy-egy fiókot a hackerek.

Bármennyire is meglepő, világszinten még mindig az 123456 a legnépszerűbb jelszó, de a top 10 mindegyike szinte nevetségesen egyszerű.

Persze a világ különféle országaiban más és más a népszerűségi lista, így a NordPass weboldalán kiválaszthatod a kiszemelt országot, és megnézheted az adott országban legnépszerűbb jelszavak listáját. Annyit azért elárulunk, hogy az első néhány helyezettnél nincs különbség.

Hol találhatod a listát?

A NordPass weboldalán nézheted meg a 200 leggyakrabban használt jelszó listáját, akár világszinten, akár országokra szűkítve.

https://nordpass.com/most-common-passwords-list/

A listában azt is láthatod, hogy egy-egy jelszó mennyi idő alatt törhető fel, és hogy az adott országban - a lista szerint - hányan használják azt.

 

Ha rajta van a jelszavad a listán, akkor érdemes jelszót váltanod.

Címkék: jelszó password

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr2716766830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása