A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Előfordul, hogy egyszerre sok ablak van nyitva, és már alig lehet átlátni a különböző ablakokat, melyikben mi is fut.

A Windows-ban van erre a helyzetre egy klassz rejtett funkció, ami segít rendezni a sorokat, átláthatóbbá tenni a megnyitott alkalmazásokat. Mutatjuk!

A csoda billentyűkombináció

Ha szeretnél tiszta képet a rengeteg megnyitott ablak között, akkor a Windows + D gomb lenyomásával egy pillanat alatt elrejtheted az összes ablakot, pontosabban letehet őket a tálcára, így egyből láthatod az asztalon lévő ikonokat.

Ugyancsak a Windows + D lenyomásával a tálcára helyezett ablakokat felnyitja a Windows, vagyis ugyanezzel a kombinációval elrejthető, majd újra felnyitható az összes futó program.

Rejtsd el az összes megnyitott ablakot, kivéve...

Még hasznosabb, ha el tudod rejteni az összes megnyitott ablakot, kivéve épp azt, amiben dolgozol. Így folytathatod a munkát, de a zavaró ablakok nélkül. És mellé felnyithatsz bármit, amire szükséged van.

Ehhez annyit kell tenned, hogy az egérrel menj a meghagyni kívánt program címsorára (a legfelső sáv, ahol a program nevét is láthatod, illetve ebben a sávban találhatók jobb oldalon az ablak vezérlő gombjai is). Ragadd meg az egérrel a címsort, és jobbra-balra mozgással rázd meg azt. Így az összes többi ablakot "lerázod" a tálcára, csak ez marad előtted.

Ugyancsak megteheted, hogy újra megrázod ugyanazt az ablakot, ez esetben visszanyitja az összes olyan ablakot, amit az előbb "leráztál".

Előfordulhat, hogy be kell kapcsolni a funkciót

Előfordulhat, hogy az "ablakrázós" funkció nincs bekapcsolva, ez esetben engedélyezni kell a Windows beállításainál ezt a lehetőséget. Ehhez a beállításoknál válaszd a Rendszerbeállítások részt, ahol a Multitasking menüben találod ennek a funkciónak a kapcsolóját.

 

Próbáld ki ezt a két funkciót, hasznos lehet a mindennapokban.

Címkék: windows

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr9117970874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása