A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Facebook a kommunikáció egyik legfontosabb eszközévé vált az elmúlt években, az elmúlt hetekben pedig ez fokozottan igaz. Erről írtunk is a múlt héten.

Most pedig bemutatta azt, amit igazából évekkel ezelőtt kellett volna.

Igen, számítógépre telepíthető a Messenger

Telefonon a Messenger eddig is külön alkalmazás volt a Facebook-tól, így vagy egyiket vagy a másikat használtad. Volt ugyan némi átjárás a két alkalmazás között, de alapvetően külön-külön működtek.

Asztali számítógépen viszont eddig ha a Messengert akartad használni, akkor ahhoz nyitnod kellett egy böngészőt, ott elmenni a Messenger oldalára, vagy a Facebookra. A Messenger weboldalát szinte senki sem használta, így maradt a Facebook. És azon belül használhattad a Messengert.

Csakhogy egyrészt ez rontotta a hatékonyságot, hiszen néhány üzenet megírása vagy megválaszolása miatt a Facebook üzenőfal könnyedén elcsábított, és máris elterelte a figyelmedet, másrészt pedig a számítógép erőforrásaiból is jóval többet kivett, ugyanis be kellett tölteni a teljes Facebook felületet, üzenőfalon lévő videókkal, képekkel együtt, holott Te csak üzenetet szerettél volna írni.

A Messenger saját weboldala ennél lényegesen jobb megoldás volt, de azt meg kevesen használták, sokan nem is tudták, hogy létezik.

Ugyan létezett eddig is néhány számítógépre telepíthető alkalmazás, ami olyan volt, mintha a Messenger lenne, de valójában ezek külső fejlesztők által készített alkalmazások voltak, amik a Messenger weboldalát futtatták egy ablakban. Nem volta használhatatlanok, de kimondottan stabilak sem.

Most végre a Facebook kiadta a saját fejlesztésű, stabilan működő megoldását, és végre letölthető a Messenger alkalmazás Windows és Mac felhasználók számára is.

Minden funkciót tud?

Igen, a letöltött alkalmazás minden olyan funkciót tud, amit például a mobilon megszokott verzió. Támogatja a sötét módot, működnek az animációs GIF-ek, és természetesen a Messengeren keresztüli hívások, videóhívások is.

Akkor ezzel videó beszélgetéseket is indíthatsz?

A Messenger eddig is lehetővé tette a hívások, videóhívások lebonyolítását, ám ezt inkább a mobilosok használták, a számítógépes felületen ez kevésbé volt népszerű.

Most viszont ezzel a telepíthető alkalmazással ez is egyszerűbbé válik, így ha van webkamerád, akkor semmi akadálya, hogy ne csak szóban, hanem élőképben is tartsd a kapcsolatot a rokonokkal, ismerősökkel.

Hogyan telepítheted fel?

Először is le kell tölteni az alkalmazást, majd telepíteni. Ez nem egy bonyolult feladat. Utána el kell indítani, és bejelentkezni a Facebook fiókoddal. Néhány másodperc szinkronizálást követően elindul az alkalmazás, ahol az összes beszélgetés előzményedet láthatod.

Bal oldalon kiválasztod a partnert, akinek szeretnél írni, vagy hívni, jobb oldalon pedig alul üzenetet írhatsz neki, a jobb felső sarokból pedig hanghívást vagy videóhívást indíthatsz.

Windows verzió letöltéséhez kattints ide.

MacOS verzió letöltéséhez kattints ide.

 

Telepítsd fel a Messenger alkalmazást, megéri!

Címkék: messenger facebook tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr9215587048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása