A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Talán meglepő, de a Google az online zenestreamelésben nem igazán vett részt eddig. Voltak próbálkozások, de igazán komoly piaci szereplővé nem tudott válni. Márpedig amibe belekezd a Google, ott általában a piac meghatározója lesz. Most is ez a cél, jön a YouTube Music.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Mi az a zenestreamelés?

A zenestreamelés az okostelefonok elterjedésével indult. A lényeg, hogy egy mobilapplikáción keresztül gyakorlatilag bármilyen zenét hallgathatsz, online, interneten keresztül. Vannak zenelisták, választhatsz hangulat szerint, vagy akár alkalomhoz illő dalokat is. Az online zenepiac nagy szereplője a Spotify (korábban írtunk róla), és az Apple Music.

Jön a YouTube Music. De miben lesz más?

A Google a YouTube videómegosztó égisze alatt szeretne a zenestreamelős piac részese lenni. Az alap üzleti modell hasonló lesz a Spotify-hoz, vagyis ingyenesen is használható lesz, ekkor viszont el kell viselnünk a reklámokat. Aztán ott lesz a YouTube Music Premium, ami ugyan havi 9,99 dollárba kerül (kb. 2500 Ft), cserébe viszont nincs reklám, és bármit meghallgathatsz, kitűnő minőségben.

Oké, ez eddig ugyanaz, mint a Spotify. Miben lesz jobb? A Google a felhasználói szokásairól, zenei ízléséről és preferenciáikról sokkal többet tud, mint bármelyik másik zeneszolgáltató, így elvileg sokkal pontosabban tud az ízlésünknek megfelelő dalokat ajánlani/játszani nekünk. Ebből adódóan elvileg jobban fogjuk szeretni a YouTube Music-ot, mint mondjuk a Spotify-t.

A Google ígérete szerint az intelligens asszisztensüknek köszönhetően folyamatosan a zenehallgatási szokásaidnak és a napszaknak megfelelő zenéket fog Neked ajánlani. Sőt, állítólag annyira ügyes lesz, hogy a helyszínekből és egyéb adatokból azt is tudja, hogy Te éppen dolgozol, sportolsz, pihensz, utazol vagy épp kertészkedsz, és ezekhez a tevékenységekhez fogja igazítani a zenei kínálatot. Simán megtanulja, hogy milyen stílusú zenéket szeretsz hallgatni a munkahelyeden, milyet az autódban, és így tovább.

Mikortól érhető el a YouTube Music?

Idén május 22-től már elérhető a Google új szolgáltatása, a rossz hír, hogy nem Magyarországon. Első körben USA, Dél-Korea, Mexikó, Ausztrália és Új-Zéland lakosai  örülhetnek, második körben pedig további 14 országban lesz elérhető ez a szolgáltatás. Magyarország sajnos a második körös országok között sem szerepel, így egyelőre bizonytalan, hogy mi mikor élvezhetjük a Google zenéit, minden esetre bizakodjunk benne, hogy minél előbb hozzánk is elér ez az újdonság.

Ha szeretnél elsőként értesülni róla, hogy mikor lesz elérhető nálunk a YouTube Music, akkor feliratkozhatsz a https://music.youtube.comcímen az email címeddel, és fogsz kapni a Google-től értesítést emailben az indulásról.

 

Te használsz valamilyen zenestreamelő szolgáltatást?

Címkék: youtube google music youtube music

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr6114016742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása