A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Facebook az egyik leginnovatívabb vállalat, amit mi sem mutat jobban, mint az, hogy olyan új funkciókat biztosítanak, amik korábban elképzelhetetlenek voltak.

A legújabb fejlesztésükkel élőben lehet videót közvetíteni, így kvázi egy mobiltelefonnal bárki élő TV műsort készíthet és sugározhat a barátai, rajongói számára. És persze Te is csatlakozhatsz egy ilyen közvetítéshez nézőként.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Mi is ez, ki használhatja, és mire jó?

Mark Zuckerberg néhány napja jelentette be, hogy az eddig tesztüzemben működő élő videó szolgáltatás immár publikus, mindenki számára elérhető. Saját elmondása szerint ő igazi megszállottja a témának, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy az élő videók minden eddiginél nagyobb megjelenést kapnak a Facebookon.

A lényeg, hogy még inkább növelni akarják ezzel a funkcióval az interaktivitást, még inkább azt akarják, hogy a felhasználók minden pillanatot valós időben tudjanak közzé tenni. Gondolj csak bele, eddig elkészítettél néhány fotót, és azt megosztotta a közösségi oldalon. De a fotó elkészülése és a megosztás között eltelt néhány másodperc vagy pár perc is. Egy videó ráadásul még lassabban jutott el a barátaidhoz, hiszen ha az mondjuk 10 perc, akkor csak ezt követően tudod elkezdeni a feltöltést, ami legyen újabb néhány perc, szóval legalább negyed óra csúszással láthatják az emberek, amit meg akarsz osztani velük.

Nevetségesnek tűnik az, hogy ezt bárki is soknak tartja, de a világ egyre gyorsabb, és elvárás a minél gyorsabb kommunikáció, az élőnél pedig nincs gyorsabb (az élő videó a valóságban a felöltési és egyéb adatfeldolgozási idők miatt kb. 3-5 másodperc csúszásban van).

Élő videót bárki megoszthat, akár egy hivatalos oldal, egy rajongói oldal, vagy egy bármilyen magán profillal rendelkező felhasználó is.

Szeretnél egy saját főzőműsort? Hajrá, mutasd meg a barátaidnak, hogy hogyan készíted a vasárnapi ebédet. De közvetítheted a házi focimeccset is, vagy akár egy ejtőernyős kiugrást is megmutathatsz a barátaidnak. Élőben.

Hogyan működik?

A Facebook mobilalkalmazásban kell megkeresned a "Live video" opciót, elindul a kamerád, és miután csatlakozott a Facebookhoz, máris kezdheted a közvetítést.

Ekkor az ismerőseid értesítést kapnak a szokásos módon arról, hogy Te épp élőben jelentkezel be, és máris tudnak csatlakozni a Te közvetítésedhez. Mindenki, aki a közvetítéshez csatlakozik, láthatja, hogy éppen hányan nézik élőben az adott videót.

Természetesen annyira interaktív a dolog, hogy hozzászólásban bárki tud megjegyzést hozzáfűzni a témához, és a videó készítője akár ott élőben meg is tudja válaszolni a feltett kérdést, vagy tud reagálni az észrevételekre.

Az élő sugárzást követően az elkészített videó továbbra is elérhető marad, így később bármikor újra és újra vissza tudja nézni bárki, vagy megnézni az, aki élőben lemaradt róla.

Ha tetszik Neked az élő adás, akkor a közvetítés közben is lehetőséged van arra, hogy a szokott módon megoszd azt a barátaiddal a Facebookon, így ők is csatlakozhatnak és nézhetik a közvetítést.

 

Mark Zuckerberg szerint az internetes közvetítések (a YouTube is tud hasonlót) néhány éven belül teljesen kiszoríthatják a hagyományos értelemben vett televíziós csatornákat. És ha jobban belegondolunk, tényleg kiválthatja ez a technológia a hagyományos TV-zést. És bárkinek lehet saját csatornája.

 

{mezo_Keresztnév}, Te találkoztál már az élő videó funkcióval?

Címkék: facebook közösségi oldal tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr418583368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása