A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

múlt héten az Uber-ről írtunk Neked. Annyira aktuálisak voltunk, hogy másnap Budapesten tüntetések indultak az Uber ellen. Becs' szó, semmi közünk hozzá! :)

No de az okostelefonok és az okos alkalmazások azért vannak, hogy mindig újabb és újabb lehetőséget kínáljanak Neked.

Nézzük csak, mit tud az Uber és a Facebook, ha együttműködnek?!

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Már Uber appra sincs szükséged!

... hacsak nem Magyarországon élsz.

Jelenleg ugyanis Magyarországon még nem érhető el a legújabb szolgáltatása a Facebooknak, de az ötlet zseniális. Persze, nagyon egyszerű, de attól még jó.

Azt találták ki ugyanis, hogy a Messenger alkalmazásból közvetlenül lehessen fuvart rendelni az Ubertől. Mindezt úgy, hogy az aktuális beszélgetésből ne kelljen kilépned.

A történet előzménye, hogy az USA-ban megfigyelték, hogy a kommunikáció nagy része a Messengeren keresztül történik. Ahogyan a találkozók egyeztetése is. És nagyon kényelmes, hogy nem szükséges kilépned az alkalmazásból, átlépned az Uberbe, megadni (vagy átmásolni a beszélgetésből) a címet, stb-stb.

Egyszerűen lesz (USA-ban Béta verzióban már jelenleg is van) egy Közlekedés menüpont, amit a beszélgetés közben is elérhetsz. Ebben a menüpontban találhatsz majd egy Uber hívása gombot. Ha talál címet és időpontot a beszélgetés szövegében, akkor automatikusan felajánlja, hogy az adott helyre szeretnél utazni (a jelenlegi pozíciódból), az adott időpontban. Természetesen ezeket átállíthatod ha mégsem ezek a helyes adatok. És már jön is érted az autó.

Eléggé zseniális és egyszerű módja ez egy fuvarrendelésnek.

Végül egy gondolat a Taxi vs. Uber témáról

Nem igazán szoktunk állást foglalni vitás helyzetekben, mert nem tisztünk. De legyünk őszinték: az idők változnak. Egy Messnegeres beszélgetésből néhány kattintással telefonbeszélgetés és költségek nélkül tudunk rendelni egy fuvart, ami 30-40%-kal olcsóbb, mintha a hagyományos módon valahonnan kikeresnénk egy taxitársaság telefonszámát, majd elmagyaráznánk, hogy honnan és hová szeretnénk utazni, ráadásként előre a fuvar költséget sem tudjuk. A kettőt összehasonlítva kb. olyan, mintha azt mondanánk, tiltsák be az emailt, és térjünk vissza a postagalambokhoz. Mi az az indok, ami miatt bárki a drágább, elavultabb és kényelmetlenebb megoldást választaná?!

A postán is kevesebb a levél amióta emailezünk, a TV-műszerészeknek is befellegzett a lapos tévék elterjedésével, és ugyanígy a taxisoknak is be fog, ha nem változnak a világgal.

Talán inkább megoldásokon kellene gondolkodni, nem pedig várni a csodát, hogy majd az Apple törli az áruházából az Uber appot. Mert tényleg ezt remélik.

Egy titkos tipp taxisoknak: tessék összefogni egymással, és fejlesztetni egy hasonló szoftvert, mint az Uber. Lenne egy borzasztóan nagy helyzeti előny az Uberrel szemben: elérhető lehetne ott, ahol az Uber még nem. És ha pl. Nyíregyházán megszokják az emberek, hogy így hívunk taxit, akkor mire itt elérhető lesz az Uber, az már csak egy másodlagos alternatíva lenne.

Bocs, de ez az igazság és a megoldás.

 

Szólj a taxis ismerőseidnek, hogy csinálják meg a helyi Ubert, mert tudjuk: aki lemarad, az kimarad.

Címkék: facebook uber

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr678301062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása