A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Egyre több közösségi szolgáltatás érhető már el, köszönhetően az okostelefonok terjedésének. Itt most nem egyszerűen arra gondolunk, hogy van már rengeteg közösségi oldal, mint például a Facebook, a Twitter vagy az Instagram, hanem az egyéb közösségi lehetőségekről, mint például a Waze, amivel ugye elkerülheted a dugókat és a rend éber őreit. Vagy például arra, hogy közösségi módon taxizhatsz.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Uber, a közösségi taxi

A közösségi lehetőségek kimeríthetetlenek, csak egy kis fantázia kérdése az egész, hogy mit hozunk ki belőle. Az okostelefon ott van a legtöbb embernél, mobilinternet szintén. A telefonban van GPS is, így tulajdonképpen minden adott ahhoz, hogy modern eszközökkel hívjunk taxit magunknak, ne pedig az elavult módon, taxitársaságot tárcsázva.

Az ötlet egyszerű, egy mobilapplikáción keresztül megadhatod, hogy hová szeretnél eljutni, a jelenlegi pozíciód pedig adott. A közeledben furikázó Uber (ejtsd über) sofőrök pedig értesítést kapnak, hogy valaki szeretne utazni a közeledben. Aki visszaigazolja, már fordul is érted, Te pedig rövid idő alatt utazol.

Tehát a közösség két csoportból épül fel. Az egyik csoport az utazni vágyók csoportja, a másik pedig a sofőrök csoportja. Sofőr nem csak profi, hivatásos sofőr lehet, hanem bárki, aki regisztrál.

Az Uber saját szlogenje: jobb, gyorsabb és okosabb, mint a taxi.

Rugalmas árak, alacsony(abb) díjak

Természetesen nem működhetne az Uber, ha drága volna. A díjszabás úgy van kitalálva, hogy az legyen jóval olcsóbb, mint egy hagyományos taxitársaság díjazása.

Függ azonban a díjazás attól, hogy milyen autót szeretnél. Lehetőséged van ugyanis kategóriák szerint választani, hogy milyen autóval szeretnél utazni. A belépő szint az uberX, következő szint az uberTAXI, ahol hagyományos taxi érkezik érted, de az Uber rendszerén keresztül. Az UberBLACK kategóriában csakis csúcsminőségű szedánokat kapsz, míg az UberSUV-nál értelemszerűn luxusterepjáróra számíthatsz. A csúcsot az UberLUX jelenti, ahol csakis felsőosztálybeli luxusautó fog érted menni, ennek megfelelő díjazással.

De meglepetés nem fog érni, ugyanis még a fuvar megrendelése előtt megbecsüli Neked a mobilalkalmazás, hogy mennyi lesz a furvardíjad.

Így működik a gyakorlatban

Az applikációban elsőként tedd közzé a helyszínt, ahol tartózkodsz.

Rendelj egy fuvart, a sofőr pedig visszaigazolja a rendelést.

Írd be, hová szeretnél menni.

Miután a sofőr felvett, a rendszer elküldi neki az úticélodat.

Te pedig megkapod a rendszertől az útvonalat, és a becsült érkezési időt.

Fizetés bankkártyával

Nem kell készpénzzel bajlódnod. A regisztrációkor megadott bankártyádat fogják megterhelni a fuvardíj összegével. Ebből 80% megy a sofőrnek, 20% marad az Ubernél. Így mindenki nyer, Te pedig olcsóbban utazol, mintha taxiznál.

Illetve mégsem mindenki. Az a taxis jár rosszul, aki nem követi a világ változásait, és elavult módszerekhez ragaszkodva várja az utasokat...

Hol érhető el?

Magyarországon egyelőre Budapesten. De csak idő kérdése, és a többi városban is elérhető lesz az Uber.

Ezen az oldalon az egyéb országok városai közt is kereshetsz, jelenleg 68 országban működik a rendszer. És fuvardíjat is tud becsülni a honlap.

 

Te használtál már Ubert?

Címkék: social network uber

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr78274226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása