A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Egy több fős rendezvényt (pl. kerti party) összeszervezni sokszor bonyolult, hisz mindenkivel külön-külön kell egyeztetni a helyszínt, időpontot, ki mit hozzon magával, stb. Valószínűleg ismerős a helyzet.

Azonban ha használod a modern kor adta lehetőségeket és eszközöket, akkor ez rendkívül le tud egyszerűsödni.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

A kulcs: Facebook esemény

Mivel a Facebook a legnagyobb közösségi portál, valószínű, hogy a legtöbb ismerősöd is használja azt. Itt lehetőséged van a hagyományos bejegyzések, fotó és videó megosztások mellett eseményt is létrehozni. Az eseménynél beállíthatod, hogy az zártkörű, vagy nyilvános (ezt később nem változtathatod a már létrehozott eseménynél).

Az eseménynek választhatsz egy borítóképet, ami figyelemfelkeltő, és hangulatos. Megadhatod, hogy mi az esemény elnevezése vagy címe, hol fogjátok megtartani, mikor kezdődik, opcionális, hogy meddig tart, valamint egy részletesebb leírást is adhatsz. Beállíthatod azt is, hogy a vendégek meghívhatják-e az ismerőseiket vagy sem.

Miután létrehoztad az eseményt, a Meghívás gombra való kattintással kiválaszthatod, hogy kiket szeretnél meghívni. Nyomon követheted a visszajelzéseiket is, hogy részt fognak-e venni az eseményen vagy sem.

Nagyon praktikus, hogy egy gombnyomással tudsz üzenetet küldeni minden vendégnek, vagyis ha programváltozás van, vagy egyszerűen még néhány részlet nem tisztázott, akkor azt egyszerre tudod mindenkinek elmondani, nem kell külön telefonálgatni.

Szintén hasznos, hogy a vendégek az eseményre kattintva láthatnak egy üzenőfalat, ami csak az eseményre vonatkozik, és itt lehet csoportos társalgást kezdeni a témával kapcsolatosan. A Facebook ráadásul lehetővé teszi azt is, hogy ezen az üzenőfalon egy kérdést tegyél fel, kvázi megszavaztass valamit. Így egyszerűen tisztázható, hogy milyen sütit szeretne a társaság.

Kik látják az eseményt?

Ha nyilvános eseményt hoztál létre, akkor az üzenőfaladon mindenki számára megjelenik az, és bárki csatlakozhat hozzá, azonban zártkörű rendezvény esetén csak azok látják, akiket meghívtál.

Amennyiben valamilyen Facebook csoport tagja vagy, akkor lehetőséged van arra, hogy olyan eseményt hozz létre, ami az adott csoport tagjainak szól. Ez esetben a csoportban kell az Események között elkezdened az esemény létrehozását, ahol egy pipával bejelölheted, hogy az eseményre legyen meghívva a csoport összes tagja.

Ismétlődő események még egyszerűbben!

Előfodulhat, hogy olyan eseményt szeretnél létrehozni, ami bizonyos időszakonként újra és újra megismétlődik. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha kiválasztod a már létrehozott eseményt, és a "..." ikonra kattintva a felugró menüből kiválasztod az Esemény másolása opciót. Itt már csak módosítanod kell azt a néhány dolgot ami változik (pl. dátum), és máris létrehoztál egy hasonló eseményt.

Senki se marad le róla!

Alaphelyzetben a Facebook értesítést küld az esemény előtt minden résztvevőnek, hogy ne feledkezzenek meg az eseményről, így jó eséllyel mindenki ott lesz, aki ígérte, és időben fog érkezni. Ez az értesítés az okostelefonokra is megérkezik.

 

Használd ezt a funkcióját is a Facebook-nak, minél nagyobb létszámú egy rendezvény, annál nagyobb segítséget fog jelenteni Neked.

Címkék: facebook tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr777985301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása