A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Facebook az idővonalon az épp megjelenő videókat automatikusan elindítja (hang nélkül), így jobban odafigyelsz rá. Ez szép és jó, de van ennek árnyoldala is, és megmutatjuk, hogy hogyan tudod kikapcsolni ezt a funkciót, ha Téged ez zavar.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Mi a baj vele?

Alapvetően persze egy jó ötlet, amit sokan szeretnek is, hisz van, hogy egy videót nem is indítanál el, így mégis elkezdi a Facebook lejátszani Neked, ha pedig megragadja a figyelmedet, akkor megnézed. Ez persze hátrány is, mivel jóval több időt képes elvenni Tőled a Facebook, mert egyszerűen ottragadsz a sok videó miatt.

Van, akit egyszerűen idegesít és zavar, hogy folyton mozgóképet lát a képernyőjén, és egyszerűen ettől akar megszabadulni. Van azonban egy jóval fontosabb szempont, ami elsősorban a mobilozóknak gond, de akár bárki más számára is.

A videó nagy erőforrást igényel!

Egy videó lejátszása sokkal nagyobb erőforrást igényel, mint egy sima kép, vagy csak a videó előnézeti képe, így jobban terheli a számítógép erőforrásait, jobban belassítja a számítógépet, sőt, laptop esetén ha akkumulátorról üzemel a gép, még az üzemidőd is csökken.

Figyelem mobilosok, nő az adatforgalom

Ugyan internetadó nincs, így a megnövekedett adatforgalom alapvetően nem okoz nagy problémát, ám mobilnetnél mégiscsak fontos szempont, hogy mennyi adatforgalmat használsz, hiszen a legtöbb mobilinternet előfizetésnél korlátozva van a havi adatforgalmazási mennyiség. Erre pedig nagyon rossz hatással vannak a mobilnetnél folyton betöltődő videók.

Hogyan kapcsolhatod ki?

A Facebook jobb felső sarkában a lefelé mutató nyílra kattintva válaszd ki a Beállítások menüpontot, majd bal alul a Videókra kattintva a videóbeállításokra érkezel. Itt a videók automatikus lejátszása résznél kiválaszthatod, hogy legyen-e bekapcsolva ez a funkció, vagy sem.

Fontos, hogy ezzel csak a webes felület beállításait változtatod meg, tehát a mobilapplikációban ettől függetlenül ugyanúgy automatikusan fog lejátszódni a videó, ahogyan eddig is.

A mobilapplikációban is van lehetőséged kikapcsolni az automatikus lejátszást, azonban itt két lehetőség közül is választhatsz. Az egyik, hogy teljesen kikapcsolod az automatikus lejátszást, a másik, hogy csak mobilinternet használata esetén kapcsolod ki, azonban WiFi-n keresztül engedélyezed. Ha szereted az automatikus videólejátszást, viszont szűkös a mobil adatforgalmi kereted, akkor csak ezt az utóbbi beállítást válaszd.

A mobilapplikációban a "More -> Settings -> Account settings -> Videos and Photos" menüpontban tudod az auto-play pontnál kapcsolni ezt a funkciót.

 

Ha zavar az automatikusan induló videó a Facebookon, akkor bátran kapcsold ki!

Címkék: facebook tippek-trükkök internet sávszélesség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr727884942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása