A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A legtöbb ember fél az idegen dolgoktól, technikai újdonságoktól, főként, ha az adott területen kisebb a jártassága, kevésbé magabiztos a tudása. A számítástechnika pont ilyen terület sokak számára.

Megnézzük, miért ne félj kipróbálni az újdonságokat!

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Neked készül!

Ha csak nem valamilyen speciális eszközről van szó, akkor azt Neked készítik a gyártók, tervezők. Vagyis úgy készülnek el a számítógépek és a szoftverek, hogy azt egy átlagos felhasználó tudja kezelni, és ne tegyen kárt benne. 

Tehát könnyedén elérhető helyen biztosan nem fogsz olyan gombot találni, amit ha megnyomnál, akkor komoly probléma történik. Így tehát nyugodtan próbáld ki a laptopod gyorsbillentyűit, vagy a nem ismert ikonokra is kattins rá bátran, és nézd meg, mi történik. 

Csak józan paraszti ésszel!

Nem akarunk senkit arra bíztatni, hogy olyat csináljon a számítógépével, amivel károkat okozhat, mindössze azt szeretnénk elérni, hogy ne félj a számítógép használattól.

Fontos azonban, hogy hülyeséget ne csinálj! Honnan tudod, mit szabad és mit nem? Egyszerű. Igazából nem is Neked készülnek a szoftverek, hanem az amerikaiaknak, akikről a sztereotípiák alapján úgy tudjuk, nem túl okosak. Márpedig ha ők tudják használni, akkor Te mestere tudsz lenni a számítógépednek!

Fontos és logikus, hogy ha bármi olyat csinálnál, ami esetleges károsodást okozna, vagy visszavonhatatlan módosítást okozna, akkor arról előtte biztosan tájékoztat a számítógéped, és egy felugró ablakban meg kell erősítened, hogy biztosan szeretnéd-e végrehajtani az adott módosítást. Egyszerűen csak olvasd el a figyelmeztetést, és gondold végig, mit is jelent az, és ténylegesen szeretnéd-e. Ha nem vagy benne biztos? Nem gond, kattints a nemre, és így nem hajtod végre a módosítást, és semmi baj nem lesz.

A törléssel vigyázz!

Amivel vigyázz, az a fájlok és programok törlése.Ugyan ezek sem visszavonhatatlan műveletek, de ehhez már szükség lehet szakember segítségére, a felesleges költségektől pedig kíméld meg magad. Ha mégis letöröltél egy fájlt amit nem kellett volna, akkor a lomtárban nézd meg, hogy ott van-e, ha ott sem találod, akkor ez a levelünk tud segíteni. Program törlése esetén pedig vissza kell azt telepíteni, de ehhez szükséges az eredeti telepítőlemez és adott esetben licenszelési adatok (pl. telepítőkód).

 

Fedezd fel bátran a számítógéped funkcióit, ha józanul végiggondolod a kiírt üzeneteket, akkor nem fogsz semmi bajt csinálni.

Címkék: tippek-trükkök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr407541564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása