A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Microsoft elég érdekes megközelítéssel próbálja "népszerűvé" tenni a Windows 10-et. De nem népszerűvé teszi, maximum elterjedté. Ha nem figyelsz oda, akkor ha akarod, ha nem, automatikusan fel fogja frissíteni a jelenlegi Windows-odat (amennyiben 7-es vagy 8-as Windows-od van), és tenni sem tudsz ellene.

Megmutatjuk, hogyan tudod kikerülni.

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

A frissítés hátrányai

A frissítéssel az egyik legnagyobb probléma az, hogy Rád erőltetik azt, amit Te nem akarsz. Nem akarunk lebeszélni senkit a Windows 10-ről, de azért mégiscsak úgy volna korrekt, ha a felhasználó dönthetne arról, hogy szeretné-e a frissítést, vagy marad a jól bevált Windows 7-nél.

Azt meg se kell említenünk, hogy a frissítés után általában van valamilyen probléma. Ilyesmik fordulnak elő: fagy a számítógép, nem megy a készenléti mód, nem működik a nyomtatás, stb. Ez jellemzően a kissé régebbi (1-2 évnél idősebb) hardvereknél fordul elő, de új számítógép esetében is tapasztaltunk már hasonlót.

Honnan gátolhatod meg a frissítést?

Míg eddig a Windows 10-re történő frissítés egy lehetőség volt, amit a felhasználó dönthetett el, szeretne vagy sem, addig most olyan frissítési csomagot tölt le a Windows-od, ami automatikusan elindítja a Windows 10-re történő frissítést.

Mindössze 60 perc menekülőutad van, ennyi időn belül ugyanis rákattinthatsz arra, hogy ütemezze át a frissítést későbbre. Ezzel nyersz maximum 8 órát, ez nem túl sok.

Ezt követően lehetőséged nyílik arra, hogy egy tágabb időintervallumban ütemezd át a frissítést, itt 5 nappal tolhatod ki a frissítés időpontját. De van itt egy lehetőség arra, hogy az ütemezett Windows 10 frissítést letiltsd, és erre van szükségünk.

Ezek után már nem fog zaklatni Téged a Windows, hogy frissítsd fel Windows 10-re, legalábbis nem automatikusan akar frissíteni. A frissítés lehetőségét továbbra is fel fogja ajánlani, ahol két lehetőség közül tudsz választani: frissítés most, vagy frissítés este. Nem kell azon rágódnod, hogy melyik kezedbe harapj, egyszerűn az ablak jobb felső sarkában lévő X-szel zárd be az ablakot és kész.

 

Úgy tűnik, hogy a Microsoft egyre inkább aggresszív módszerekkel szeretné a felhasználókra erőltetni a Windows 10-et. Ha nem szeretnéd, akkor akadályozd meg!

Címkék: windows tippek-trükkök windows 10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr28471144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása