A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Magyarországon "A" közösségi oldal gyakorlatilag egyeduralkodóként a Facebook. A múltkor azt is megnéztük, hogy mire való az Instagram, de vajon mire jó a Twitter?

Nézzük meg!

Érdemes elolvasni ezt a levelet?

Csirip, csirip

A Twitter bejegyzéseket Tweeteknek nevezik, a tweet szó csipogást, csiripelést jelent. Magyarán a Twitter azt jelenti: csiripelgetés, más néven csacsogás.

No, egy olyan közösségi oldalról van tehát szó, ahol csipirelhetnek a felhasználók. Nagyon találó elnevezés ez, ugyanis a Twitter lényege, hogy csak nagyon rövid bejegyzéseket tehetsz közzé. Itt nincsenek hosszú leírások, sok karakteres bejegyzések, ugyanis a maximum szöveg hosszúság 140 karakter.

Így sokkal lényegretörőbb bejegyzéseket találunk itt, mint a Facebookon, és gyorsabban is áttekinthetők a bejegyzések.

Mit jelent a "kövess a Twitteren"?

Egyre több helyen láthatsz olyat, hogy kövess a Twitteren, vagy éppen csatlakozz egy hírfolyamhoz például egy sporteseményen. Azokat a személyeket, oldalakat vagy eseményeket, akiket követni tudsz, egy @ előtaggal ellátott hivatkozással érheted el.

Például ha beírod, hogy @MasterMindHu, akkor a MasterMind Twitter oldalára jutsz el, és láthatod a bejegyzéseket, amiket közzé teszünk. Ha egy adott személy vagy oldal profiljánál ráklikkelsz a Követés gombra, akkor a jövőben az üzenőfalon is fogod látni az  bejegyzéseit.

Nincsenek barátok, csak követések

A Twitteren nincsenek olyan értelemben vett klasszikus barátok, ahogyan azt anno az iWiW-en, vagy a Facebookon megszokhattuk. Itt egyszerűen kiválaszthatsz olyan személyeket vagy oldalakat, akiknek kíváncsi vagy a bejegyzésükre, és követheted őket. Ugyanígy követhetnek Téged azok, akik Rád kíváncsiak, és amiket Te osztasz meg, azokat pedig a Te követőid látják.

Mennyire népszerű?

A Twitter rendkívül népszerű, csak éppenséggel nem Magyarországon. Amerikában bizony néha már meg is előzi a Facebook-ot, de egészen biztos, hogy nálunk is egyre nagyobb lesz a népszerűsége, és miután egyre nagyobb mértékben van magyarra fordítva, erre minden esélye meg is van.

 

Ha eddig nem foglalkoztál azzal mire is jó a Twitter, akkor nézz rá bátran!

Címkék: social network facebook twitter közösségi oldal instagram

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr78168774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása