A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az autók műszerfalain már ősidők óta megtalálhatók a különféle piktogramok, melyek segítségével az autó különböző visszajelzéseket ad a sofőrnek. Fontos a motívumok formája és a világítás színe is. Ugyanígy a gombokon is kis szimbólumok jelölik az adott gomb funkcióját.

De mi mit jelent?

Az iPhone fog segíteni

Néhány piktogram persze magáért beszél, és könnyen felismerhető, hogy mire is akar utalni (elvégre ez lenne a piktogram célja), azonban vannak kevésbé egyértelmű jelölések, melyeket az autózás iránt kisebb mértékben érdeklődők nem feltétlenül tudnak beazonosítani.

Az iPhone szoftverének új változata, az iOS17 megoldást jelenthet majd a problémára, ugyanis az ősszel érkező szoftverben lesz egy ún. Visual Look Up nevű alkalmazás, amely szimbólumokat képes azonosítani, és magyarázatokat is fűz hozzá. Így egy-egy ismeretlen jelzésnél csak elő kell venni a telefonunkat, a kamera képen rábökni az adott szimbólumra, és az ígéret szerint máris láthatjuk, hogy a hibalámpa vagy éppen a gomb funkciója mit is jelent.

Természetesen az Apple nem kifejezetten az autós ikonok dekódolására fejlesztette ezt a funkciót, hanem általánosságban fogja értelmezni az ikonokat az app, de mindenképp érdekes, hogy az autós kategóriát is beépítették a szoftverbe, így akár erre a célra is használható lesz.

 

Neked okozott már gondot a piktogramok értelmezése?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr9818181629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása