A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Microsoft böngészője, az Edge egy fontos frissítéssel érkezik, melynek köszönhetően javul a felhasználói élmény, nő a számítógép biztonsága.

Mutatjuk, miben fejlődik a böngésző.

A webes push értesítések kerültek célkeresztbe

A weboldalak küldhetnek a felhasználóknak push értesítéseket az újdonságaikról, ebben nincs semmi újdonság. Azonban ezt automatikusan nem állíthatja be egy weboldal sem, hanem meg kell kérdeznie a felhasználót, hogy szeretnél-e értesülni az újdonságokról, és ha erre a felugró ablakra kattintasz, akkor beállítja a böngésző az értesítéseket.

Innentől kezdve a weboldal úgy is tud értesítést küldeni Neked, ha Te épp teljesen más oldalakat böngészel. Ebben nincs semmi újdonság, ám számos rosszindulatú weboldal  nem olyan értesítést dob fel, amiben arra kér, kattints oda ha szeretnél értesítést kapni a jövőben, hanem a felhasználókat megtévesztő üzenetet jelenítenek meg (pl. Kattints ide ha nem vagy robot). A jóhiszemű felhasználó rákattint, amivel fel is iratkozott az értesítésekre, amikre nem is szeretett volna.

Az értesítések formájában aztán jellemzően kamu vírusriasztásokat küldenek, és persze egy linket, amire kattintva már meg is vásárolhatod az ellenszert a nem létező vírus ellen.

Fellépnek az átverős weboldalak ellen.

A Microsoft megelégelte a jelenséget, így gondolták fellépnek ellene, ezért több tucatnyi ilyen átverős feliratkozást azonosítottak, az azonosított oldalaktól pedig elvették az értesítési jogosultságot. A csaló weboldalak feliratkoztatási üzeneteit is száműzik a böngésző címsorába, így azok kevésbé észrevehetőek, csökkentve ezzel a felhasználók megtévesztését.

Fontos azonban, hogy a már elfogadott feliratkozások továbbra is működnek, azokról magunknak kell leiratkozni.

 

Te találkoztál már átverős feliratkoztató weboldallal?

Címkék: edge

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr5618162582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása