A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az egyik legnépszerűbb filmes alkalmazás, a Netflix kínál egy új kényelmi megoldást, mutatjuk mire jó ez!

Egy előfizetés, több profil

A Netflixnek több előfizetési csomagja van, különböző szolgáltatásokkal, különböző havidíjért. Azonban egy előfizetői fiókhoz több felhasználói profilt társíthatsz. Ennek az az értelme, hogy ha előfizet egy család, akkor a családtagok külön-külön profilt használhatnak, így a kedvenc filmek, a film ajánlások, a lejátszási listák és hogy melyik résznél jársz egy sorozatnál, nem keverednek össze egymással.

Ezen kívül lehetőséged van arra is, hogy gyerek profilt hozz létre, ahol csak olyan tartalmakat találhatsz, amik korhatárosak, vagyis a gyerekek véletlenül sem tudnak elindítani nekik nem való filmeket.

Nem csak családok használják így a Netfliexet

Köztünk szólva nem csak egy háztartásban használják így a Netflixet, hanem előszeretettel visszaélnek az előfizetők azzal, hogy a jelszavukat megosztják egymással, és többen használják a Netflixet. A Netflix persze nem nézi ezt jó szemmel, hiszen ez bevételkiesést jelent neki, és igyekszik fellépni ez ellen, próbál időről időre valamilyen megoldást találni arra, hogyan szűrje ki, hogy kik használnak jogosan több profillal egy fiókot, és kik azok, akik visszaélnek ezzel a lehetőséggel.

Ugyan a Netflix nem mondja ki, de a szürke zónában lévőknek szeretne megoldást nyújtani arra, hogy tisztává tudják varázsolni a Netflix fiókjukat, hátrányos mellékhatások nélkül.

Költöztethetővé váltak a profilok

A hivatalos kommunikáció szerint azért jött ez a funkció, mert változhatnak az élethelyzetek, a családi állapotok, a háztartások, így ha az egy háztartásban élő családtagok egy fiókot közösen használva jogosan használnak több profilt, ám ha például válás történik, vagy egyszerűen csak kirepülnek a gyerekek, akkor számukra hasznos ez a funkció.

Ha ugyanis ilyenkor jogkövető módon új fiókot regisztrál valaki, akkor "tiszta lappal" indul a fiókja, nincsenek benne megtekintési előzmények, saját film listák, kedvelt filmek, stb. Ez pedig visszatartja a külön fiókra váltást.

Mostantól viszont egy profil tetszőlegesen áthelyezhető egy másik fiókba, így tovább vihető minden profilhoz kötődő beállítás, előzmény, lista, stb. Tehát semmi akadálya a külön fiókra váltásnak, legyen szó akár család szétválásról, akár jogszerűtlen felhasználás szabályosra alakításáról.

 

Ha úgy hozza az élet, költöztesd át a Netflix profilodat egy másik profilba.

Címkék: netflix

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr1117960360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása