A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Netflixet sokan használták úgy, hogy egy előfizetést többen megosztanak egymással, így elosztva az előfizetés költségeit. Természetesen a Netflixnek nem tetszik az ötlet, és régóta hallani, hogy tenni fognak ellene. Most tettek is, bezárták a kiskapukat.

Mutatjuk, hogy ennek ellenére mit tehetsz, hogy mégse kelljen teljes áron előfizetned, ráadásul ez még legális is.

Hogyan lép fel a Netflix a megosztások ellen?

Egyszerűen megcsinálták, hogy egy Netflix fiókban egyszerre csak egy IP címről lehessen nézni a szolgáltatást, vagyis egy háztartáson belül ha több készülékről nézzük, azzal nincs gond, ám ha másik háztartás, másik IP címről nézné a Netflixet, akkor azt letiltja.

Fontos, hogy a korlátozás - jelenleg - csak a TV készülékeket érinti, a  mobilalkalmazásokat nem korlátozzák, hiszen ezeknél az eszközöknél teljesen normális a gyakori IP cím változás.

Persze a korlátozott TV készülékeken is feloldható ideiglenesen a zárolás, megadhatjuk, hogy épp nyaralunk, és egyébként jogosan használjuk a Netflixet, de ezek a megoldások nem tartósak és kényelmetlenek. Van azonban jól működő, legális megoldás is!

Vendég előfizetés

A Netflix az alapcsomaghoz ugyan nem, de a Standard és a Prémium csomagokhoz lehetőséget kínál vendég előfizetés hozzáadására, mindössze havi 990 Ft-ért. A Standard csomag esetében 1, a Prémiumnál pedig 2 vendég fiókot is hozzáadhatsz az előfizetésedhez, a vendég fiók pedig pontosan ugyanazokat a szolgáltatásokat kapja, mint a fő előfizetés (Full HD vagy Ultra HD felbontás). Így a 3.490 Ft-os Standard csomag kiegészíthető egy vendég fiókkal, összesen 4.480 Ft-ért már két háztartásban nézhetitek a Netflixet, legálisan. A Prémium csomag esetén akár két vendég háztartás is hozzáadható, így a 4.490 Ft-os alapcsomaghoz hozzáadott két vendég fiók esetében 6.470 Ft-os áron, de 3 háztartás élvezheti a Netflix előnyeit.

Persze ez így drágább megoldás az ingyenes megosztásnál, de lássuk be, az mégsem volt korrekt, így viszont szabályos az előfizetés megosztása.

 

Te használod a Netflixet? Megosztod másokkal?

Címkék: netflix

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr1518157500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása