A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az elmúlt időszakban jelentős változáson esett át a Facebook, még ha észre sem vetted. Érdemes megnézni, mert hasznos lehet, ha tudsz róla.

Megváltozik a hírfolyam

A Facebookon hírfolyamnak hívják azt a részt, ahol az ismerősök, oldalak posztjait láthatod, kvázi ahol a tartalom megtalálható. Ezt görgetjük, amikor időt töltünk a Facebookon. A probléma az, hogy itt aztán minden látható, amit csak az algoritmus úgy dönt, elénk akar dobni. Itt nem csak az ismerőseink által megosztott bejegyzésekkel találkozhatunk, hanem a Facebook algoritmus által ajánlott tartalmakkal is. A Facebook ugyanis igyekszik minél tovább a képernyő elé kötni a felhasználóit, így a felhasználók nagyon alapos és részletes profilozása révén olyan tartalmakat mutat, amelyek nagy valószínűség szerint lekötik a felhasználó figyelmét, és tovább marad a felületen, nem zárja be a Facebookot.

Ez egyfelől érthető, de sok felhasználó azért nem szereti a Facebookot és fordul más közösségi felületek felé, mert ráeszmélnek, mennyi olyan felesleges tartalmat dob elé a Facebook, amire eredetileg nem is volt kíváncsi, ám mégis rákattintott, és iszonyatos idő mennyiséget rabolt el az életéből. Újra és újra.

A Facebook ráeszmélt, hogy ugyan a céljuk továbbra is az, hogy a felhasználók minél több időt töltsenek a felületükön, de az nagy veszteség számukra, ha elpártolnak tőlük a felhasználók.

Egy helyett két hírfolyam

Mostantól ha telefonról Facebookozol, akkor az eddigi egy hírfolyam helyett kettőt találsz, ezekből választhatsz. Az egyik hírfolyam ugyanolyan, mint eddig, vagyis megtalálhatók rajta az ismerőseid és a kedvelt oldalaid bejegyzései, de ugyanitt találkozhatsz az eddig megszokottak szerint az ajánlásokkal is. Ez a hírfolyam a Kezdőlap (házikó ikon) alatt található, angolul Home a neve.

A másik hírfolyamot az alsó menüből érheted el, Hírfolyamok néven (angolul Feeds) találod az ikonját. Ha erre kattintasz, akkor a Facebook algoritmus ajánlásait nem fogod megtalálni, csak az ismerőseid, a kedvelt oldalaid vagy a csoportjaid bejegyzéseivel találkozhatsz.

Így ha Te nem szeretnél felesleges tartalmakkal találkozni, nincs más dolgod, mint a Facebook app megnyitása után alul a Hírfolyamok részt kiválasztani, és máris megszabadultál a nem kívánatos tartalmaktól.
 

Próbáld ki a Facebook kettős hírfolyamát!

Címkék: facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr9117944462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása