A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az elmúlt időszakban az energia fogyasztás optimalizálása több figyelmet kapott, mint valaha. Léteznek olyan WiFi-s okos konnektorok, melyek segítségével csökkentheted és nyomon is követheted a bedugott eszközök fogyasztását.

Mit tud egy WiFi-s okoskonnektor?

Egy WiFi-s okoskonnektort beüzemeléskor a WiFi hálózatra kell csatlakoztatni, majd mobilalkalmazáson keresztül lehet elérni, kezelni. A folyamatos internet kapcsolatnak köszönhetően bárhonnan tudod vezérelni az okostelefonodról, ütemezéseket és időzítéseket állíthatsz be előre, bizonyos időnként kapcsolgathatsz vele világítást, hogy kívülről úgy tűnjön, van otthon valaki, de okosotthon rendszerbe integrálva akár hangvezérléssel is irányítható.

Az okos konnektor vezérlését megoszthatod a családtagjaiddal is, így bármelyi mobilról irányítható lesz. Ha pedig nincs internet, helyi WiFi használatával akkor is irányítható marad.

Kövesd az energiahasználatot, takarékoskodj

A mobilalkalmazás segítségével ellenőrizheted az eszköz energiafogyasztását, nyomon követheted, hogy az elmúlt 1 napban, vagy az elmúlt héten hogy alakult a fogyasztás. Így pontosan láthatod, mennyit fogyaszt a bedugott eszközöd, és ha szükséges, tudsz tenni a fogyasztás csökkentéséért. Üzemeltesd kevesebbet, cseréld le energiatakarékosabbra, stb.

Kombináld az eszközeidet

Ha több okosotthon eszközöd is van, kombinálhatod ezek működését. Beállíthatod, hogy ha például leáll az egyik eszköz, akkor induljon a másik, vagy kapcsoljanak egyszerre fel, stb.

Beállíthatod például, hogy ha felkapcsolod a nagy lámpát, akkor kapcsoljon le a jelzőfény, míg ha lekapcsolod, akkor a jelzőfény kapcsoljon vissza. De megteheted azt is, hogy ha hazaérsz, akkor egy érintéssel minden helyiségben kapcsolódjon fel egy-egy kis fény, hogy ne a sötétben kelljen botorkálni. A lehetőségek szinte végtelenek.

 

Használj okos konnektort, sok hasznos funkcióval rendelkeznek!

Címkék: okoskonnektor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr6817910785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása