A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Nyakunkon a nyár vége, napokon belül megkezdődik az iskola. A szokásos dolgok már bizonyára rendben: írószer, füzet, iskolatáska előkészítve.

De mi a helyzet a számítástechnikával?

Ellenőrizd a szükséges eszközöket

Először is ellenőrizd, hogy a nyáron kevésbé használt - legalábbis a tanulás helyett egészen más célokra használt :) - számítógép megfelelően működik-e. Érdemes átnézni a Windows eredetiségét, a szoftverfrissítéseket, a vírusirtó szoftver állapotát. Ne feledkezz meg az Office-ról (Word, Excel) sem!

Érdemes megnézni az email fiók megfelelő működését, az iskolai Facebook, Messenger, Viber és egyéb csoportokhoz való hozzáférést.

Ellenőrizd, hogy a Kréta felületre be tudsz-e jelentkezni, valamint biztos ami biztos alapon a Google Classrom (vagy amit használtatok távoktatás idején) belépését is érdemes csekkolni.

Célszerű még ellenőrizni az internet sávszélességet, és a WiFi lefedettséget is, nehogy ez okozzon nehézséget a későbbiekben. Szintén lényeges, hogy a mikrofon-webkamera megfelelően működjön.

Amennyiben laptopot használtok, akkor még az akku üzemideje lehet fontos, ezt is érdemes megnézni.

Ha valami nincs rendben

Ha a számítógép működésében valami problémát fedezel fel, akkor érdemes még iskolakezdés előtt felkeresni a szervizünket, hogy segítsünk a problémát megoldani.

Ha nincs webkamerád, azt érdemes idejében beszerezned, mert amikor mindenki rohanni fog érte, akkor garantáltan üresek lesznek a polcok.

Ugyancsak érdemes lehet az otthoni nyomtatóhoz bekészíteni egy tartalék festéksort és egy csomag fénymásolópapírt is.


 

Készülj fel a számítógépeddel is az iskolakezdésre!

Címkék: iskolakezdés digitális oktatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr5717910767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása