A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Csökkenőben van a Facebook népszerűsége, a cég történetében először fordult elő, hogy egy negyedévben csökkent a napi Facebook felhasználók száma. Most egy érdekes megoldást tesztelnek, amitől azt várják, hogy újra érdekesebb legyen a platform.

5 profil, egyetlen fiókkal

Ha belépünk a Facebook fiókunkba, akkor jelenleg egyetlen profilt tudunk kezelni, így minden ismerősünk ugyanazt látja rólunk: ugyanazt a profilképet, ugyanazt a nevet, ugyanazt a kapcsolati státuszt, ugyanazokat az érdeklődési köröket, ugyanazokat a megosztásokat.

A Facebook elképzelése az, hogy célszerű lenne, ha egy személy többféle profilt is tudna kezelni: egyet mondjuk a családnak, egyet a szűk baráti körnek, egyet a munkahelyi kapcsolatokhoz, stb. Így valahány profilunk tartalmát külön szerkeszthetjük, elválasztva egymástól életünk különböző részeit: nem biztos, hogy egy családi születésnapon készült fotókat a munkahelyi kapcsolataink felé szeretnénk megosztani, de egy erősebbre sikerült baráti buli sem biztos, hogy a családra tartozik.

Egy ember, 5 név

Érdekesség, hogy a Facebook eddig szigorúan ragaszkodott ahhoz, hogy mindenki a saját valódi nevét használja, eszerint nem megengedett a becenevek, álnevek használata (ettől függetlenül számos ilyennel találkozhatunk, de ezek ellentétesek a Facebook szabályaival). A jövőben viszont minden profilhoz külön nevet választhatunk majd, így a főprofilunk mellett 4 más néven futó profilunk lehet.

A profil neveknél viszont továbbra is szabály, hogy vannak tiltott karakterek és számok, illetve másokat nem sérthetsz vele.

Mikortól érhető el?

Egyelőre nincs hír arról, hogy mikortól lesz elérhető ez a funkció. Jelenleg tesztelési fázisban tart ez a funkció, egy szűk csoport számára érhető el csupán, és bizonyára az ő visszajelzéseik fogják eldönteni, hogy bevezetik-e széles körben ezt az újdonságot, vagy sem.

Azonban mivel 50%-ot zuhant idén a Facebook részvény árfolyama, a cégnek nincs vesztegetni való ideje, ha fejlődési potenciált fog látni az új ötletben, bizonyára nem sokat fognak habozni a bevezetéssel. Kérdés persze, hogy a piac hogyan fog reagálni, nem lesz-e épp ellenszenves a felhasználóknak, hogy vélhetően lesz egy csomó kapu profil a Facebookon.

 

Te kipróbálnád a több profilos Facebook-ot?

Címkék: facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr2317884477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása