A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A különféle üzenetküldő alkalmazások eddig kedvezményt kaptak a mobilszolgáltatóktól, de ennek hamarosan vége. Mutatjuk, mit jelent ez valójában.

Most már számít az adatforgalom

Sok mobilszolgáltató adott kedvezményt olyan téren, hogy különféle üzenetküldő alkalmazások (mint a Viber, Facebook Messenger, WhatsApp, stb) használatához felhasznált adatforgalmat nem számították bele a havi internetes adatforgalmi keretbe. Tehát ha például egy 3 GB-os internet csomagodra van előfizetésed, és akkor az üzenetküldő alkalmazásban forgalmazott például 2 GB-os adatmennyiséget a 3 GB-on felül megkaptad kvázi ajándékba.

Az EU hírközlési szabályozással foglalkozó testülete fontos döntést hozott, mely szerint a jövőben ezek az appok sem kaphatnak mentességet, az adatforgalmi keretbe ennek is bele kell tartozni.

Az indoklás szerint az eddigi mentesség sértette a szabad versenyt a többi, internetes adatforgalmat használó alkalmazással szemben, hiszen csak bizonyos appok használata volt ingyenes, nem mindegyiké.

Mit kell tenned?

Érdemes megnézned, mekkora adatcsomaggal rendelkezel a mobilszolgáltatódnál, és azt is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak, elegendő lesz-e számodra az adatkeret a jövőben. Ha nem, akkor mindenképp érdemes megnövelni az adatkeretet, de könnyen lehet, hogy erre semmi szükség, mert nem léped túl a havi kvótádat.

Érdemes ez ügyben a telefonod beállításainál megnézned, mely alkalmazással mekkora adatforgalmat bonyolítasz, valamint kérheted a szolgáltatód segítségét is.

 

Nézz utána, Téged érint-e az adatcsomag kedvezmény, nehogy meglepetésként érjen a változás.

Címkék: messenger viber

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr117866973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása