A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Aki nem fizet a YouTube-ért, azok számára van egy rendkívül idegesítő jelenség a YouTube-on, de ez most elviselhetőbbé válik.

Reklám továbbra is lesz, de másként

Az ingyenes YouTube-ozás hátránya, hogy időnként reklámokat kell megnézni. Ez idegesítő, de érthető, hiszen a reklám bevételeken osztozik a YouTube és a videocsatorna tulajdonosa. Tudni kell, hogy a videó készítője határozza meg, hogy a videója alatt legyen-e egyáltalán reklám, és ha igen, akkor milyen időközönként.

Azt viszont a YouTube, illetve a Google algoritmusa dönti el, hogy mikor milyen reklámot láss. Ez természetesen sok mindentől függ, érdeklődési körödtől korosztályodtól, a várostól, ahol élsz, stb.

Viszont túl azon, hogy persze önmagában idegesítő tud lenni, ha egy videót folyton reklám szakít félbe, még idegesítőbb az, ha újra és újra ugyanazt a reklámot kell végig unnod. Ez akár kontra-produktív is lehet, hiszen ahelyett, hogy a reklámozó cég felkeltené az érdeklődésedet, a reklámozott termék vagy szolgáltatás iránt, még az is előfordulhat, hogy kimondottan megutálod és rossz érzésed lesz az adott termékről vagy szolgáltatásról.

A YouTube újdonsága, hogy mostantól a hirdető partnerek megadhatják, hogy milyen gyakran jelenjen meg a reklámjuk azoknál az embereknél, akik jellemzően nem mutatnak érdeklődést iránta. Ezzel a megoldással mindenki nyer: a néző, hisz ugyan a reklámtól nem szabadul meg, de lehet, hogy egy számára relevánsabb reklámmal fog találkozni, aztán a hirdető is, hisz nem utáltatja meg saját magát, és nem fizet azért, hogy a végén megutálják őt, és persze a YouTube is, hisz egy sokkal kívánatosabb platform lesz a hirdetők felé, és sokkal komfortosabb a nézőknek.

Meg is szabadulhatsz a reklámoktól

Persze továbbra is ott a lehetőség, hogy teljesen megszabadulj a reklámoktól, csak ez pénzbe kerül. A YouTube Prémium egy kitűnő szolgáltatás, havi 1.790 Ft-ért veheted igénybe, de kedvezményes áron elérhető a családi csomag havi 2.690 Ft-ért, amiért cserébe összesen 6-an nézhetitek a YouTube-ot reklámmentesen, és a diák verzió is sokak számára lehet vonzó, havi 1.090 Ft-ért.

Mindegyik csomagnál jár 1 hónap díjmentes próbaidőszak, és ezt követően vagy lemondod, vagy fizeted a havidíjat. Valójában nincs mit veszíteni, ha kipróbálod és mégsem szeretnél élni a lehetőséggel, következmények nélkül visszatérhetsz az ingyenes YouTube-hoz, és a reklámokhoz.

 

A jövőben talán kevésbé lesz zavaró a sok reklám, de ha mégis, akkor fizess elő a Prémiumra, és szabadulj meg a reklámoktól.

Címkék: youtube youtube premium

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr5417848329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása