A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Kedves gesztus felköszönteni valakit a születésnapján, de sokszor kimondottan kellemetlen, ha véletlenül elfeledkezünk egy-egy ismerős születésnapjáról.

Egy Chrome bővítmény segít, hogy többé ne felejts el születésnapi köszöntést küldeni ismerőseidnek!

A Facebook segít összegyűjteni a születésnapokat

A Facebookon a legtöbb ismerősünk születésnapja megtekinthető, de ahhoz, hogy ezt lásd, be kell lépni a Facebookra és rá kell néznünk az aktuális születésnaposok listájára.

Készült azonban egy bővítmény a Chrome böngészőhöz, amivel kiexportálhatod a Facebook ismerőseid születésnapjait CSV vagy ICS formátumban, amit utána tetszőlegesen tudsz felhasználni, például saját naptáradhoz hozzáadni, vagy táblázatot készíteni belőlük.

Természetesen lehetőséged van arra is, hogy időről időre újra kiexportáld az adatokat, így kibővítve a meglévő listát az új Facebook ismerőseid születésnapjaival.

Hogyan telepítheted?

Először is egy Chrome böngészőt használva kattints az alábbi linkre:

Birthday Calendar Exporter for Facebook

Ezt telepítsd fel a Chrome-ba, majd lépj be a Facebookra, ahol az Események/Születésnapok menüpontot kell kiválasztanod és nyisd meg a születésnapokat.

Ha megjelentek az ismerőseid születésnapjai, akkor keresd ki a Chrome-ban a feltelepített bővítményt, és kattints a Calendar Generator funkcióra. Itt kiválaszthatod, hogy milyen formátumban kéred a szülinapi listát exportálni. A CSV formátum akkor ajánlott, ha egy táblázatban szeretnéd megnézni/kezelni az ismerőseid születésnapját, az ICS formátum pedig akkor praktikus, ha iPhone vagy Google naptárba szeretnéd  feltölteni a szülinapi listát.

A bővítmény is értesít

Túl azon, hogy a bővítmény segítségével letöltheted az ismerősök születésnapját, még a Chrome bővítmény is emlékeztet Téged az aktuális születésnapokra. A címsáv mellett fogsz látni egy kis szülinapi tortát, egy számmal a sarokban, ez mutatja, hány ismerősödnek van aznap születésnapja. Ha a szám piros, akkor még aznap nem nézted meg a szülinaposok listáját, ha kék, akkor már megnézted.

Ráadásul beállíthatod, hogy kinek a születésnapjáról szeretnél kapni értesítést, és kiéről nem. Ehhez annyit kell tenned, hogy a lenyíló szülinapi listában kattints egy névre az értesítés elnémításához, vagy ismét rákattintva törölheted a némítást.

 

Telepítsd fel a Chrome bővítményt, és gyűjtsd össze az ismerőseid születésnapját!

Címkék: facebook chrome

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr4917801423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása