A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A covid alatti digitális oktatások rávilágítottak, hogy sok diák (és tanár) számára nem áll rendelkezésre a távoktatáshoz szükséges informatikai háttér. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, hogy ingyen laptopot osztogatnak a tanároknak, diákoknak.

650 ezer laptop, 4 év alatt

4 év alatt összesen 650 ezer laptopot szerez be a minisztérium, és oszt szét a tanárok, diákok és iskolák között. Ennek első lépcsője a március végéig kiosztásra kerülő 120 ezer notebook. Ebből 55 ezer diákokhoz kerül, 55 ezer tanárokhoz, és 10 ezer pedig iskolákhoz.

Az első fordulóban kilencedik osztályos diákok vehetnek részt, de még az idei évben kiírják a második fordulót, ahol ötödik és hatodik osztályos tanulókhoz juttatnak el ingyen laptopokat.

A ingyenes laptopokból csak az állami, egyházi és alapítványi iskolák kapnak, a szakképző intézmények nem.

Hogyan igényelhető ingyen laptop?

Az ingyenes számítógépet egy regisztrációs folyamattal lehet igényelni, amit a szülők kell elindítsanak a KRÉTA felületén keresztül. A beszerzett laptopokat minimum 4 évig lehet használni, vagy ameddig a diák az adott intézményben tanul.

Bővebb információért az iskolánál érdemes érdeklődni.

Milyen számítógépet osztanak?

Sajnos a kiosztásra kerülő gépekről semmilyen paramétereket nem találtunk, így nem tudjuk, hogy milyen típusú, milyen felszereltségű gépek kerülnek kiosztásra, ahogyan azt sem tudni, milyen szoftverekkel lesz előtelepítve a gép.

Amennyiben az előtelepített szoftvereken kívül szükség van egyéb programokra, beállításokra, amik nélkülözhetetlenek az online oktatáshoz, akkor keress bátran bennünket, és azok telepítésében tudunk segíteni. Érdemes lehet még a vásárolni a laptophoz laptop táskát és egeret, esetleg otthonra egy nyomtatót, hogy teljes legyen a tanuláshoz szükséges felszerelés.

 

Érdemes utána járni az ingyenes laptop programnak, a digitális oktatásban sokat segíthet a tanároknak, diákoknak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr7017655614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása