A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A Google Drive egy népszerű felhő-tárhely, de aki használja, az tudja, hogy ha sok fájlt tárolunk, akkor bizony néha nehézkes megtalálni egy-egy eldugottabb fájlt.

Most jön erre egy segítség.

Keresés mellett szűrés is lesz

Keresni eddig is lehetett, de sokszor előfordul, hogy ez bizony nehézkes, ugyanis ha nem tudod pontosan a fájl nevét, akkor csak általános találatokat kapsz, amikben keresni ugyancsak időigényes.

Persze egy jól felépített könyvtárstruktúra ebben sokat segíthet, ez azonban a felhasználó tudatosságán múlik, hogyan tárolja az adatokat.

Viszont egy újítás fejlesztése zajlik épp, amikor is a keresősáv alatt egy szűrő lesz elhelyezve, aminek segítségével tovább szűkítheted a találati listát, így gyorsabbá téve a keresett fájl megtalálását.

A szűrőben beállíthatod, hogy milyen fájltípust keresel, megadhatsz egy dátum intervallumot, hogy mikor módosult legutóbb a fájl, vagy azt, hogy kitől érkezett a fájl.

A leszűkített találati listában pedig már bizonyára könnyen megtalálod a keresett fájlt.

Egyelőre teszt fázisban van, de jelentkezhetsz tesztelőnek!

A szűrés funkció egyelőre teszt fázisban van, de egy űrlap kitöltésével jelezheted a Google-nek, hogy szeretnél részt venni a tesztben, így kipróbálhatod a nyilvános változat előtt a szűrés funkciót.

Ide kattintva jelentkezhetsz tesztelni az új funkciót.

A teszt fázist követően pedig a végleges változat mindenki számára elérhető lesz majd.

 

Ha használod a Google Drive-ot, érdemes kipróbálni az új keresési lehetőségeket.

Címkék: google drive

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr2516747586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása