A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Nemrég kitudódott, hogy 533 millió (!) Facebook felhasználó adatait lopták el hackerek. Közel 400 ezer magyar felhasználó is érintett, szóval van érintettségünk az ügyben.

Most egy eszköz segítségével megtudhatod, hogy a Tiéd köztük van-e. Mutatjuk!

Milyen adatokról van szó?

Egyes hírek szerint főként csak telefonszámokról, vagyis hiába nem jelenik meg a Facebook profilodon a telefonszámod, ha a Te fiókod is a több, mint fél milliárd felhasználót tartalmazó adatbázis része, akkor az szabadon kering az interneten.

Nemrég írtunk arról, hogy hogyan próbálnak meg félrevezető SMS-sel banki információhoz jutni rosszakarók, szóval egy telefonszám önmagában is viszonylag sokat tud érni olyan emberek kezében, akik rossz célra fordítanák az információt.

Más hírek szerint viszont egyéb adatok is kikerülhettek, mint például kapcsolati lista, sőt, akár beszélgetések is. Ez pedig még aggasztóbb.

Megtudhatod, a Te fiókod érintett-e

Eleinte az ellopott adatbázist pénzért árulták a "tolvajok", de azóta számos sötét oldalra felkerültek az ellopott adatok ingyenesen.

És persze létrehoztak egy olyan weboldalt is, ahol a telefonszámod segítségével ellenőrizheted, hogy az adataidat ellopták-e.

Ehhez kattints az alábbi weboldalra: https://hu-dumpcheck.web.app

Itt add meg a telefonszámodat (36201234567 formátumban), majd kattints a beviteli mező jobb oldalán található nagyító (keresés) ikonra. Ha több telefonszámod is van, akkor természetesen azt a számodat add meg, amelyiket a Facebook regisztrációdnál használsz.

Ha szerencséd van, akkor egy zöld mezőben a "Nem szerepel" üzenettel találkozhatsz, így nyugodt lehetsz, hogy nem vagy érintett a fél milliárdos adatszivárogtatásban.

 

Ellenőrizd le, vajon ellopták-e a Facebook fiókod adatait.

Címkék: facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr7916497198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása