A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Manapság jóval többet használunk mindenféle videóchat alkalmazást, mint korábban. Ilyenek a Skype, Microsoft Teams, Viber, Facetime, Zoom, vagy épp a Google Meet.

Most ez utóbbi talált ki egy apró, de hasznos újítást.

Sokan feledkeztek meg a kameráról

Mármint gyakran előfordult, hogy míg valaki épp webkamerás videókonferenciát bonyolít le a beszélgetőpartnerével, addig egy családtag a háttérben elsétál kissé hiányos öltözetben, stb. Volt ebből néhány vicces és néhány kínos eset a nagyvilágban, sok ilyet lehetett látni a tavaszi karantén idején.

A Google pedig rájött, hogy ezt a problémát lehet orvosolni egy apró frissítéssel.

Elrejti mögötted a hátteret

Videóbeszélgetés közben lehetőséged van elrejteni a mögötted lévő hátteret. Ilyenkor a program valós időben elmossa a körülötted lévő hátteret, így az homályos lesz, nem lesz kivehető, hogy mi is van körülötted.

A funkcióhoz az alsó menüben kattints a Továbbiak menüpontra, majd ott a háttér elmosása (background blur) lehetőséget. Ha bekapcsoltad a funkciót, akkor állíthatod az elmosás mértékét is, így számodra tetszőleges mértékben lehet homályos a háttér.

Fontos tudnod, és a Google maga is felhívja rá a figyelmet, hogy a funkció mivel valós időben mossa a hátteret, elég nagy erőforrást igényel, vagyis számíts rá, hogy az így lefolytatott hívások során a számítógéped lassabb lehet a megszokottnál.

És még egy fontos apróság! Érdemes hívás előtt bekapcsolnod ezt a funkciót, hogy ne beszélgetés közben kelljen a másik fél "szeme láttára" bajlódni a funkció aktiválásával.

 

Videóhívásnál próbáld ki a Google új funkcióját!

Címkék: google meet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr4716225666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása