A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Az interneten sok izgalmas, érdekes és hasznos dolgot találni, nem véletlenül képes tulajdonképpen bármennyi időnket elrabolni. És az egész internet folyamatosan változik, frissül.

Most mutatunk egy izgalmas oldalt, érdemes megnézni!

Lépj vissza az időben, és nézd meg mi volt régen!

Bármikor megnézhetsz egy tetszőleges honlapot, és az ott található információkat. De mi a helyzet akkor, ha Téged az érdekel, hogy régen milyen volt egy honlap, akkor mi volt rajta olvasható?

Semmi gond, van egy weboldal, ami megmutatja ezt Neked. Egyszerűen nyisd meg a https://web.archive.org honlapot, és középre írd be a honlapot, amire kíváncsi vagy.

Például beírod, hogy index.hu, lenyomod az enter billentyűt, és rövid keresést követően láthatsz egy idővonalat, évszámokkal. Válaszd ki tetszőlegesen bármelyik évet, alatta láthatsz egy naptárat, megjelölve rajta azokat a napokat, amikor az adott honlapról készült egy mentés. Ha egy dátumra viszed az egeret, akkor kis ablakban megmutatja az időpontot is, hogy pontosan mikor került elmentésre az oldal. Előfordulhat, hogy több időpont is van egy adott napon. Kattints rá a Neked tetsző, vagy Téged érdeklő időpontra, és már láthatod is a kiválasztott honlap akkori állapotát.

Előfordulhat, hogy néhány kép, vagy hirdetés hiányzik, de többnyire teljesértékűen meg tudod tekinteni a korábbi állapotot.

Kiégészítő és mobilapp is van hozzá

Ha tetszik az internetarchívum használata, akkor akár le is tölthetsz kiegészítőt a böngésződhöz, így a weboldal látogatása nélkül is előhozhatod a régi weboldalakat.

Függően attól, hogy milyen böngészőt használsz, innen töltheted le:

Ha pedig mobilon vagy tableten szeretnél böngészni a webarchívumban, akkor mobilalkalmazást tölthetsz le.

 

Nézz bele az internet archívumba, izgalmas kaland lesz.

Címkék: tippek-trükkök webarchívum

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr9815688594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2020.05.18. 18:11:41

És ez már hányszor kihúzott a csávából... Merthogy sok esetben letölthető file-okat is archivál, így olyan driverek, stb. is meglehet rajta, amit amúgy nem találnál.

Nem mellesleg nemrég azt is ennek segítségével derítették ki, hogy a tisztiorvosi szolgálat riportjaiból eltűnt pár ezer influenza jellegű megbetegedés Februárban, itthon. Ami kissé gyanús
süti beállítások módosítása