A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

Azt tudjuk, hogy a digitális oktatás és a home office miatt hihetetlen mértékben ugrott meg a videókonferenciára alkalmas alkalmazások népszerűsége, és arról is írtunk már, hogy a Zoom használata milyen biztonsági kockázatokkal járhat.

Bár nem most kezdte, de a Google is beszáll a játékba, és kínál egy biztonságos megoldást.

Eddig is volt, de máshogy

A Google Meet (vagyis találkozás) nevű szolgáltatása nem új, de korábban csak a szervezeti felhasználók számára volt elérhető, vagyis sima felhasználói profillal nem.

A koronavírus helyzetre való tekintette viszont úgy döntött a Google, hogy mostantól engedélyezi a hozzáférést mindenki számára, vagyis mostantól bárki ingyenesen bonyolíthat le akár 100 résztvevős videókonferenciákat is.

Ehhez semmi másra nincs szükség, csak egy Google fiókra (pl. Gmail vagy YouTube regisztráció), és máris használhatod a Meet-et.

Hogyan működik?

Egyszerű. A böngésződbe írd be (vagy kattints ide): https://meet.google.com

Ezt követően ha kezdeményezni szeretnél egy videobeszélgetést, akkor kattints a "Megbeszélés indítása" gombra, és már indul is a beszélgetés. Itt engedélyezned kell a Google és a böngésződ számára, hogy a webkamerádhoz és a mikrofonodhoz hozzáférhessen.

Jobb oldalon láthatsz egy meet.google.com kezdetű címet, a cím vége egy egyedi azonosító, ami az adott beszélgetést azonosítja. Ezt a linket küldd el azoknak, akiket szeretnél meghívni a beszélgetésbe, ők erre a linkre kattintva rögtön tudnak csatlakozni.

A prezentálás gombra kattintva azonnal megoszthatod a képernyőd tartalmát is a beszélgetés résztvevőivel, így ha meg szeretnél mutatni valamit nekik, amik a Te képernyődön vannak, ezt könnyedén megteheted.

A beszélgetés során a résztvevőkkel megoszthatsz továbbá fájlokat is, így tényleg teljesen komplex a Google Meet szolgáltatása.

Ingyenes?

Igen, a Google Meet használata teljesen ingyenes, és a beszélgetések hossza sincs korlátozva. Igaz, jelenleg úgy néz ki, hogy októbertől egy-egy hívás maximum 60 percig tarthat, de persze utána újat indíthatsz újabb 60 percig. De fizetni ekkor sem kell majd a használatáért.

A Google Meet ráadásul elérhető Android illetve iOS platformokon is, szóval okostelefonokon és táblagépeken is gond nélkül használhatod.

 

Ha videochatelni szeretnél, próbáld ki a Google Meet-et.

Címkék: google zoom google meet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr3815672584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása