A számítástechnikai blog

Ez a blog azért jött létre, hogy szaktanácsokkal szolgáljunk azoknak az embereknek, akik használják a számítógépet, de nem biztos, hogy minden trükköt ismernek, és szeretnék, ha a számítógép használata zökkenőmentesebbé válna.
A blog szerkesztője a MasterMind Számítástechnika

Tetszett? Lájkolj minket!

Tetszett? Még több tanács:

A héten rendkívül sokan panaszkodtak arra, hogy látszólag mindenféle indoklás nélkül egyszer csak törlésre (pontosabban tiltásra) került a Facebook fiókjuk.

A probléma valós, már a Facebook is tud róla, de nézzük csak, mi  történik, és mit tehetsz, ha a Te fiókod is érintett?

Mi ez az egész?

Sok felhasználó panaszkodik, furcsábbnál furcsább sztorikat mesélve, hogy mikor és hogyan került letiltásra a fiókjuk. Általában mindenféle különösebb indok nélkül, egyszer csak nem érik el a Facebookot, Instagramot és Messengert (bejelentkezést követően azt az üzenetet kapják, hogy a fiók le van tiltva).

Hogy biztosan nem egyedi esetről van szó, azt egyrészt a rengeteg fórum, Google keresés és internetes cikk is alátámasztja, de a legkézenfekvőbb "bizonyíték", hogy a népszerű Facebook oldalak rajongói száma nagy mértékben elkezdett csökkenni.

A TOP 10 legnépszerűbb magyar Facebook oldalon 2019. június 16-án összesen 11.471.000 lájkoló volt, ezzel szemben 2 nappal később már csak 11.438.000. Magyarán két nap alatt "elpárolgott" 33 ezer lájkoló, míg az előtte lévő 1 hétben stagnálás illetve enyhe emelkedés volt jellemző, de ilyen mértékű ingadozás semmiképpen sem. Konkrétan Tibi atya oldaláról 15 ezer rajongó tűnt el, Kasza Tibor oldaláról 6,5 ezer.

Mindeközben terjed egy nagy kamu a Facebookon

Eközben egy továbbküldős üzenet is terjed a Facebookon. Az üzenet szerint a feladó Mark Zuckerberg, aki arról tájékoztat, hogy minden inaktív fiókot törölnek és akár fizetős is lehet a Facebook, de aki ezt az üzenetet továbbítja az összes ismerősének, annak továbbra is ingyenes marad a Facebook használata. Egyébként pedig ha nem fizetsz, akkor törlik a fiókodat, az összes üzenettel, képpel, stb.

Természetesen ez egy baromság, nem kell senkinek sem továbbítanod ezt az üzenetet, ez egyszerűen átverés az egész, töröld ki!

De akkor miért töröl a Facebook?

Pontos magyarázat nincs, annyi biztos, hogy a Facebook igyekszik tisztán tartani a profilokat, vagyis törli a fiktív, nem valós fiókokat. Ezt a tisztogatást egy algoritmus végzi, és elképzelhető, hogy ebben az algoritmusban került porszem a gépezetbe, amiért valódi fiókok is áldozatul esnek a tisztogatási eljárásnak.

Ami jó hír, hogy már a Facebook üzemeltetői is tudnak az esetről, és rendszerszintű hibaként kezelik, nem pedig egyedi esetként, magyarán bizonyára dolgoznak a megoldáson is. Azonban hivatalos közleményt nem adott ki a Facebook, arról továbbra sincs hír, hogy pontosan miért is kerülnek törlésre fiókok, illetve, hogy mit tegyen aki áldozatul esett a tisztogatásnak.

Egyelőre ennyit tehetsz

Ha a Te fiókod is tiltásra került, akkor a következőket teheted:

Fontos, hogy a fiók visszaállításhoz olyan számítógépet (böngészőt) vagy mobiltelefont használj, amivel korábban használtad a Facebook-ot.

 

Te áldozatul estél a Facebook tiltási hullámának?

Címkék: facebook

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szamitastechnikarol.blog.hu/api/trackback/id/tr3014905024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása